USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Молитви та 12 стоянь: вулицями Луцька пройшов хресний хід. Фоторепортаж

26 Квітня 2019 13:19
Хресний хід із дванадцятьма стояннями, які відображають останні події в земному житті Христа, та молитвами вірян пройшов вулицями обласного центру Волині.

Процесія пройшла вулицями міста 26 квітня.

Стартувала хода з церкви Іоанна Богослова в замку Любарта, а до останнього стояння, кафедрального собору Святої Трійці, віряни зупинялися ще на десяти зупинках:

– Замковий Свято-Архангельський чоловічий монастир;

– місце розстрілу політв’язнів колишньої Луцької тюрми;

– пам’ятник жертвам політичних репресій на Замковій площі;

– місце страти мученика Данила Братковського (середньовічна площа Ринок, вул. Драгоманова);

– пам’ятник християнському милосердю волинян (вул. Данила Галицького, 2, територія храму Воздвиження хреста Господнього);

– медичний коледж;

– майбутня каплиця ікони Волинської Божої Матері (біля міськрайонного суду);

– ЦНАП;

– перехрестя вулиць Кривий Вал та Лесі Українки;

– фотостенд загиблих бійців на Театральному майдані.

До слова, дерев’яний хрест на своїх плечах ніс протоієрей Миколай Цап, однак згодом його несли і віряни. Впродовж ходи священики кропили перехожих свяченою водою, вітаючи їх зі святами. Хода привернула увагу лучан, які зупинялися чи долучалися до віруючих.

Варто зазначити, що під час хресної ходи звучало чимало молитв, зокрема віряни молилися за Україну та її захисників, за полонених, за об’єднання українського Православ’я, за припинення війни, ворожнечі, неправди, за благословення Боже для Волинського краю, за місто Луцьк і його жителів, за здоров’я хворих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Glover Показати IP 26 Квітня 2019 13:22
Аби не працювати і гроші отримати!!!
Активіст Показати IP 26 Квітня 2019 13:34
А де Михаіл?
Упс! Показати IP 26 Квітня 2019 14:20
Добра хода. Богові все відомо ,в кого Господь в серці ,а в кого на язиці.. То ж всім істинної віри в Ісуса Христа й діждати Великодня!
Лучанин до Упс! Показати IP 26 Квітня 2019 15:54
А де в Євангелії є слова про те, що потрібно таку ходу проводити? Якщо когось із ваших близьких людей було б замучено, то хіба б ви імітували всі подробиці його мук і смерті?
Андрій до Лучанин Показати IP 27 Квітня 2019 09:03
А Ви десь бачили імітування мук і смерти? Ця хода,це вшанування пам'яти.А чи Ви читали в Євангелії про те,що Вам потрібно дихати?І взагалі складається враження,що Ви не знаєте про те,що Євангеліє,це біографія Господа нашого,де по визначенню, таких речей про яких ви говорите,бути не може.
Лучанин до Андрій Показати IP 30 Квітня 2019 16:04
Не потрібно плутати фізіологію(дихання, яке дано Богом під час створення) із обрядом, про який в Святому Письмі не сказано. Таким порівняннями можна виправдати будь що. Цей обряд - це повторення останніх години життя Ісуса Христа. В той же час в Євангелії і в Діяннях Апостолів є прямі вказівки, що повинні робити християни і що не повинні. Мабуть, всім відомий текст Євангелія про те, як буде проходити Страшний суд. І там якраз зазначаються критерії суду, а саме: на скільки ми є милосердні до наших ближніх(тут не маються на увазі родичі), які потрапили у скруту: тюрма, хвороба, бідність і т.д. І Христос каже, що ви зробили цим нужденним те ви зробили і мені. І це є основне завдання від Христа. Але звичайно простіше зробити театральну постановку, про яку, ні Христос, ні апостоли не просять, ніж зробити кілька добрих справ.
21 Показати IP 26 Квітня 2019 15:47
Коли людям дійсно немає чим зайнятись.
Лучанин до 21 Показати IP 26 Квітня 2019 16:28
Ти бачиш, як московським сектантам підгорає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus