USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Молитви та сльози рідних: у центрі Луцька вшановували волинських Героїв АТО

20 Травня 2018 15:09
Згадки у молитвах тих, хто віддав життя заради цілісності України та миру, квіти до фотостенду та щирі сльози тих, хто втратив у неоголошеній війні своїх дітей, батьків чи братів: у центрі міста вшанували пам'ять волинських Героїв АТО.

Покладанням квітів до фотостенду Героїв Небесної Сотні та Героїв АТО на Театральному майдані у Луцьку та молитвою за спасіння душ полеглих відзначили сумну річницю загибелі волинян на сході 22 травня.

Про тих, хто віддав свої життя за вільну Україну, за те, щоб наша держава була цілісною та незалежною та за мир у Луцьку та в усій країні згадували бойові побратими з різноманітних військових підрозділів, рідні, представники міської та обласної влади та небайдужі лучани.


Після молитви перед пам’ятним фотостендом священик наголосив, що ми перебуваємо перед викликом і усі є учасниками трагічних подій – і ті, хто перебуває на сході, і ті, хто в тилу. Лише мужністю, мудрістю, любов’ю, християнським життям можна перемогти у цій війні. Війну можна закінчити або перемогою, або капітуляцією, тому усім варто докласти зусиль, щоб ця перемога була здобута. Отже, потрібно плекати у собі християнські чесноти, навчати дітей бути прикладом для інших. Лише у такий спосіб можна відвоювати межі нашої держави.

Присутніх закликали поклонитися, проходячи повз фотостенд та подякувати тим хлопцям, яких вже немає серед живих.


Марія Іванівна Зелінська розповіла, що часто приходить до фотостенду, на якому розміщене фото її сина, загиблого в Іловайському котлі влітку 2014 року Василя Зелінського. Загибель сина – велика втрата для жінки та всієї родини, але вона переконана, що потрібно змиритися, продовжувати жити, думати про майбутнє. У полеглого Героя лишилося двоє дітей, які продовжуватимуть рід, тож не можна впадати у відчай та зневірюватися.


Після вшанування пам’яті загиблих Героїв, усіх охочих запросили проїхати на міський цвинтар у селі Гаразджа, де на Алеї почесних поховань віддаватимуть останню шану полеглим волинянам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus