USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Монетки несуть бутлями: українці вже віддали дріб'язку для ЗСУ майже на мільйон гривень

22 Вересня 2022 22:22
Майже 900 тисяч гривень для армії – саме таку суму вдалося зібрати за півтора місяця акції «Смілива гривня», що її започаткував Нацбанк.

Один із офісів у Києві, який доставляє воду, зміг назбирати серед колег монеток, які разом заважили понад 100 кілограмів, йдеться в ТСН.

«Найактивнішими є діти, вони долучаються самотужки і приносять ці монети разом з батьками. Навчальних закладів зареєструвалось на сьогодні чимало, це дитячі садочки, школи, вузи. Наша мета – не якась певна сума, основна мета – це дати кожному українцю можливість зробити свій вклад у перемогу, навіть якщо це 10 копійок», – каже головна експертка управління зв’язків з громадськістю та фінансової обізнаності НБУ Тетяна Машлаковська.

Як це працює? Збираєте усі монетки, які маєте вдома, та приносите до будь-якого банку, який бере участь в акції, їх перелік можна переглянути на сайті НБУ. Всі монетки, які в обігу, а це 10 та 50 копійок, а ще гривню, дві, п’ять та 10, приймуть у відділеннях і одразу перерахують ЗСУ. Ті ж, які перестали ходити, а це 1, 2, 5 та 25 копійок спочатку поміняють на дійсні гроші, а вже потім їх можна задонатити для армії.

Читати ще: «Смілива гривня»: як у Луцькому зоопарку збирають гроші для ЗСУ

Такий самий шлях чекає і гроші, які приїхали з офісу доставки води, проте спочатку їх фасують у спеціальні пакети, аби вони помістились у касу.

Зазвичай у банку монети рахують вручну, але сьогодні – спеціальним апаратом, який сортує монетки і видає на екран кількість грошей.

Упродовж однієї години та сорока хвилин касир Віта відсортовує і рахує усі 29 пакетів з монетами.

«Загальна сума 20 тисяч 836 гривень і 30 копійок – це буде зараховано на рахунок в Національному банку», – підсумовує вона.

У Нацбанку рахували: на руках українців нині монет на п’ять мільярдів – це ті, що в обігу, і ще пів мільярда тих, які вже не дійсні. Віддати їх і допомогти армії можна до 31 жовтня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus