USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Московський патріарх Кирил виправдав вторгнення в Україну боротьбою з нібито гей-парадами

7 Березня 2022 10:51
Патріарх Російської православної церкви Кирил підтримав агресію Росії проти України. Не дивлячись на жаливі втрати російської армії в Україні та безглуздість війни, патріарх Кирил виступив перед вірянами з промовою, в якій підтримав війну.

Промову він здійснив по завершенні літургії у Храмі Христа Спасителя у Москві 6 березня, пише «Оbozrevatel».

«Україна вісім років намагається знищити Донбас та провести там гей-паради. Але ж ми знаємо, що таке цей гріх, який пропагується за допомогою так званих маршів гідності. Це гріх, який засуджений Словом Божим і Старим, і Новим Завітом», – заявив Кирил.

Читати ще: Через війну Росії проти України загинули 38 дітей, 71 – поранено

Патріарх став виправдовувати агресію в Україні, яку розпочав кремлівський режим.

«Ми вступили у боротьбу, яка має не фізичне, а метафізичне значення. Ми нікого не засуджуємо, ми нікого не запрошуємо зійти на хрест – ми просто самим собі говоримо: ми будемо вірні слову Божому, ми будемо вірні його закону, ми будемо вірні закону любові та справедливості, і якщо бачитимемо порушення цього закону, ніколи не змиримося з тими, хто цей закон руйнує, у тому числі й стираючи межу між святістю та гріхом, а тим більше з тими, хто пропагує гріх як зразок або як одну з моделей людської поведінки», – сказав патріарх.

Раніше десятки священників РПЦ в Україні перестали поминати патріарха Кирила під час богослужінь через вторгнення Росії в Україну та відсутність відповідної реакції з боку російської церкви.

Читати ще: Російські журналісти опублікували лист із засудженням війни з Україною

А кілька десятків священнослужителів РПЦ підписали відкритий лист із закликом зупинити вторгнення РФ до України та дозволити Києву самостійно приймати рішення. Однак на офіційну позицію Московського патріархату це не вплинуло.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Хрен собачий Показати IP 7 Березня 2022 12:20
Чортяка гундяй прикривається Богом. Горіти тобі в пеклі, за твою брехню і промивання мізків росіянам.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus