USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

МОЗ анонсувало видачу довідок про протипоказання до COVID-вакцинації

26 Жовтня 2021 12:36
Довідки про протипоказання до вакцинації проти COVID-19 в Україні почнуть видавати 8 листопада.

Про це заявив голова МОЗ Віктор Ляшко в інтерв’ю Українській правді у вівторок, 26 жовтня, пише, Корреспондент.net.

«Зараз законодавство передбачає довідку для тих, хто має протипоказання», – сказав Ляшко.

На питання, чи видають її зараз, міністр відзначив: «Ні, але будуть із 8 листопада. У нас там є зірочка, де написано, що з обґрунтованих причин людині видається інший документ».

Міністр нагадав, що є загальні протипоказання, зазначені у наказі, і є протипоказання, які записані в інструкції виробника.

«Але у нас часто звідкись з’являється ще низка міфічних протипоказань. Найпоширеніша: люди чомусь думають, що перенесений ковід є протипоказанням до вакцинації, і починають відкладати її на 6-8 місяців», – додав Ляшко.

Глава МОЗ підкреслив, що «є доказова медицина, і потрібно її слухати».

«Немає якихось прописаних норм, коли можна вакцинуватися після перенесеного захворювання. Тому і використовується загальний підхід. Якщо ви перенесли хворобу, немає гострих симптомів, у вас відновився організм, можете одразу йти і робити щеплення. Не треба нічого нікуди відтягувати. Бо за той час, поки ви чекаєте – міфічних 6 чи 9 місяців – шанс померти в 11 разів більший, ніж у вакцинованих. Це показує статистика», – резюмував Ляшко.

Нагадаємо, за добу в Україні виявили більше 19 тисяч нових випадків коронавірусу, тоді як одужали майже 10 тисяч осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus