USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні повністю вакцинувалися проти COVID-19 лише 29% колективів шкіл, – МОН

30 Серпня 2021 14:29
Перед початком нового навчального року в Україні повністю вакцинувалися проти коронавірусу лише 29% колективів шкіл. У разі локдауну працювати офлайн зможуть лише заклади, де вакциновані 80% працівників.

Про це Громадському радіо розповів начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко.

За його словами, станом на 27 серпня повністю вакцинувалися 185 тисяч працівників (29%), ще 145,5 тисяч людей отримали лише першу дозу. У Міносвіти такі показники вважають успішними.

Кононенко каже, що вакцинація освітян не є примусовою, проте відомство працює над тим, щоб заохочувати робити щеплення. Наприклад, в Івано-Франківську вчителям, які вакцинуються до 1 вересня, обіцяють премії.

«Працюємо над пропагуванням, над тим, щоб усі працівники та працівниці мали доступ до вакцини. Обов’язкової умови бути вакцинованими для початку роботу немає», – сказав чиновник.

Новий навчальний рік розпочнеться 1 вересня у звичному форматі. Це дозволяє епідситуація з COVID-19, казав прем’єр-міністр Денис Шмигаль. МОЗ надало рекомендації, як безпечно провести перший дзвоник.

Водночас під час «жовтого», «помаранчевого» та «червоного» рівнів епідемічної небезпеки школи зможуть працювати офлайн, лише якщо 80% освітян будуть вакциновані. В іншому разі – навчання відбуватиметься дистанційно. Наразі Україна перебуває у «зеленій» зоні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus