USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

МОЗ опублікував розʼяснення щодо вакцинації вагітних: препарат Sinovac заборонений

14 Червня 2021 22:30
COVID-вакцини, які не містять живих мікроорганізмів, досі не мали негативного впливу на перебіг вагітності тварин під час дослідів із ними.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ, пише Бабель.

Національна експертна група з питань імунопрофілактики рекомендує вагітним жінкам, які мають супутні захворювання або ж високий ризик захворіти на коронавірус, обговорити можливість вакцинації зі своїм сімейним лікарем.

Якщо на думку лікаря користь від вакцинації перевищує потенційні ризики від неї, то жінку рекомендовано щепити мРНК-вакциною. Серед наявних в Україні – це препарат компанії Pfizer-BioNTech.

У випадку, якщо вагітна жінка отримала перше щеплення вакциною AstraZeneca (Covishield, SKBio), лікар повинен попередити її про співвідношення ризиків і користі від другої дози.

Читати ще: Вакциновані вагітні можуть передати новонародженим антитіла до COVID-19. Дослідження

«На основі цього жінка сама вирішуватиме, чи отримувати другу дозу цієї ж вакцини під час вагітності чи вже після пологів», – додали в МОЗ.

А вже під час грудного вигодовування жінки можуть щепитися вакцинами Pfizer-BioNTech і AstraZeneca (Covishield, SKBio) без жодних застережень. Однак відповідно до інструкції препарату CoronaVac від Sinovac Biotech, який теж використовують на території України, вакцинувати ним вагітних і жінок, які вигодовують немовлят грудним молоком, заборонено.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus