USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Може бути частиною підземних ходів: у Володимирі біля міськради почали досліджувати провалля

23 Лютого 2021 18:52
23 лютого до Володимира-Волинського прибули археологи з Луцька, щоб дослідити провалля, яке виявили нещодавно біля міської ради.

Про це повідомляє Буг.

Як розповіли, провалля веде до підвалу 18 століття. У нього спустилися та взяли цеглу на дослідження, а також намалювали план підвалу та зазначили, що він може бути частиною підземних ходів.

Як розповів науковий співробітник Охоронної археологічної служби України Віктор Баюк, провалля утворилося у склепінні підвалу. Це кімната шириною 4,2 метра та довжиною 6, 2 метра. Висота підвалу – 2,5 метра.

Зверху, прямо над тим місцем, де було склепіння цієї кімнати, пролягає каналізаційна труба, є ще певні мережі, але через саму кімнату вони не проходять.

«Є стіни, які повністю збережені, склепіння також частково збережене. Видно, що це поки що окрема кімната. У тильній частині є ніша та решітка, яка повністю повторює схему підземель кафедрального собору Петра і Павла у Луцьку. Це продуха для повітря. Напроти решітки є три ніші: одна замурована, але середня та права не мають замуровки. Це проходи. Куди вони ведуть, поки не відомо», – розповів археолог.

Підвал, що відкрився, може бути частиною підземних ходів старого міста або просто підвалом, який мав кілька кімнат.

Директор АДІКЗ «Стародавній Володимир» Володимир Пикалюк зауважив, що підвал планують ще досліджувати. 23 лютого з нього дістали частину цегляної кладки, що провалилася.

Місцевих мешканців просять не підходити до провалля, адже є небезпека, що склепіння може не витримати та обвалитися далі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Волинянин Показати IP 23 Лютого 2021 19:57
То є підвали під бувшими жидівськими крамницями - про них добра половина жителів не тільки Володимира знає ! Через що недавно змушені були знести спортзал школи, бо тріщала, як стиглий кавун. А за будівництво самої школи в радянські часи в охоронній зоні пам'яток культури над отими самими підвалами вартувало би як мінімім біля виска пальцем покрутити. А та частина вцілілого приміщення школи підлягає знесенню і навіть нафтовий магнат, який звідти управляє, погодиться, бо в іншому випадку, рано чи пізно то все завалиться. Але то буде тільки на користь, бо відкриється велика міська площа перед собором Різдва Христового і монастирем. І історична справедливість восторжествує ! Так шо все, шо робиться, то робиться на краще !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus