USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Мусимо потерпіти», – Ігор Поліщук про неприємні запахи у Луцьку

23 Липня 2021 20:39
КП «Луцькводоканал» продовжує вивозити мул з мулових карт очисних споруд, внаслідок чого в місті вчергове посилився неприємний запах. Цей процес необхідний для того, аби розпочати комплексну модернізацію очисних споруд.

Про це у своєму звіті на сторінці в Фейсбуці повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Вчергове в місті посилилися неприємні запахи. Одне з основних джерел смороду – це очисні споруди, які 47 років з моменту їх побудови ніхто не ремонтував ні поточно, ні капітально. Сьогодні ж вони потребують серйозних втручань: капремонту і реконструкції. І саме зараз тривають підготовочі роботи до реалізації проекту реконструкції – активно вивозиться мул, який і провокує неприємні запахи.

Читати ще: Луцька громада однією з перших в країні розпочала масштабний проєкт реконструкції очисних споруд

«За минулі 10 років мул в серйозних масштабах не вивозився з мул карт, це почалося лише торік. Вивезення потрібне для початку реконструкції очисних споруд. З мулових карт цього року було вивезено 8 тисяч тонн мулу. Звісно, це спровокувало посилення неприємних запахів. Але ми мусимо потерпіти, бо цей процес необхідний для початку реконструкції очисних споруд», - пояснив він.

Нагадаємо, КП «Луцькводоканал» залучило більше 500 мільйонів гривень на реконструкцію очисних споруд і на інші заходи з покращення матеріально-технічної бази. Зі слів мера міста безпосередньо процес реконструкції очисних споруд розпочнеться наступного року.

Водночас на підприємстві вирішили придбати спеціальний дегідратор, аби осушувати мул, який саме у вологому стані так неприємно пахне.

«Через вологість утворюються такі запахи. Аби максимально осушити мул, розглядаємо варіант придбання підприємством спеціальної установки – дегідратора, що пришвидшить осушення мулу, який не матиме жодного запаху і може використовуватися як добриво й у інших цілях. Дегідратор ми візьмемо в лізинг за кошти підприємства, не залучаючи кошти місцевого бюджету. Тому мусимо потерпіти і приносимо вибачення за такі незручності, бо проблема серйозна, але мусимо реагувати і працювати з тим, що маємо. Ця реконструкція буде одним з найсерйозніших проектів в Україні з комплексної глобальної реконструкції очисних споруд», - додав міський голова.

Він також нагадав, що КП «Луцькводоканал» провело модернізацію 11 артезіанських свердловин, де встановлені нові глибинні насоси, щоб лучани безперебійно отримували максимально якісну воду. Адже велика кількість обладнання, яке використовує підприємство, - зношене. На ці цілі КП «Луцькводоканал» витратило 3,5 мільйона гривень власних коштів.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
калькулятор Показати IP 23 Липня 2021 21:49
А чи можна це гівно не в +30 вивозити??!!
Арафат Показати IP 23 Липня 2021 23:45
Нічого я не мушу
Лу Ча Нин Показати IP 24 Липня 2021 02:01
ми все потерпим і витерпим!
Анонім Показати IP 24 Липня 2021 08:20
А з спирт заводу брашкою смердить то це як нормально!?
Дідо Показати IP 24 Липня 2021 08:28
А цукровий димить чорною мазутою кожної ночі коли наче ніхто не бачить - скільки ще терпіти? Чи Поліщук в темі?
Власолена Показати IP 24 Липня 2021 08:35
Це смердить вже понад 5 років !!!!
олександр Показати IP 24 Липня 2021 10:12
Мільйони , десятки мільйонів , сотні мільйонів, але все буде через пару років. Ви лише потерпіть. Вже 30 років терпимо
Кравчука Показати IP 24 Липня 2021 14:14
А на який район подається вода з модeрнізованих свeрдловин?
Львівська до Кравчука Показати IP 25 Липня 2021 08:46
На Яровицю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus