USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Музика Різдва: єдиний органіст Луцька відіграв святковий концерт у костелі. Відео

17 Січня 2022 11:07
У обласному центрі лунала різдвяна музика в виконанні єдиного у Луцьку органіста Петра Сухоцького.

Концерт «Органна музика Різдва», під час якого лучани та гості міста мали змогу насолодитися класичними музичними творами у виконанні титулярного органіста Петра Сухоцького, відбувся 16 січня в кафедральному костелі святих апостолів Петра і Павла.

Під чутливими пальцями талановитого музиканта ожили твори С. Баха, Т. Дюбуа, А. Муле, Г. ван Гоефа, Я. Зварта, М. Сужинського.
Особливо вразило потужне звучання популярного на всіх континентах «Щедрика», відтворене на «королі музичних інструментів» – органі.
Зазначимо, що таланту Петра Сухоцького аплодують стоячи не лише на території всієї України, а й далеко за її межами.

До слова, орган німецького виробництва у костелі святих апостолів Петра і Павла Луцької дієцезії Римо-католицької церкви встановили 23 роки тому – в 1999-му.

Окрім концертної та педагогічної діяльності, Петро Сухоцький грає на органі під час недільних або святкових мес у костелі. Також він – один з небагатьох, кого запрошують ремонтувати й налаштовувати органи по всій Україні.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 23 Січня 2022 09:32
Дай Бог йому здоров'я

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus