USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Різдвяне богослужіння у Луцьку. Фото

25 Грудня 2017 13:19
Одне із найбільших свят відзначають християни у світі. З нагоди Різдва Христового у римсько-католицькому кафедральному соборі Святих Апостолів Петра і Павла у Луцьку відбулося святкове богослужіння.

На урочистій літургії Різдва Христового 25 грудня до вірян звернувся Ординарій Луцької дієцезії, єпископ Віталій Скомаровський.

«Христос Народився! Бог прийшов до нас, щоб дарувати нам радість, щастя і щоб забрати на себе зло. У 20 століття були війни та страждання, за той час загинуло стільки людей, як за попередні 19 століть. Єдиний спосіб спасти світ від війни – це навернення у християнство. Тому майбутнє людини залежить до нашого вибору, чи прислухається людство до Бога. Нехай Христос, який приходить, застане наші серця відкритими і зігріє їх своєю любов’ю. Нехай Він — Цар миру, принесе дар миру в наші душі, в наші родини і в нашу багатостраждальну Батьківщину», - привітав присутніх духівник.
Зі святом привітав присутніх і виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

«Дозвольте сьогодні від себе особисто та від виконавчого комітету Луцької міської ради привітати вас з Різдвом Христовим. Це - величне свято, яке дарує нам віру в себе, віру в майбутнє та у вічність. Я дуже вдячний за можливість бути тут, молитися Господу нашому та святкувати з вами велике християнське свято. Хочу подякувати за ваші молитви, вашу підтримку, вашу культурну та просвітницьку роботу, яку ви проводите у нашому місті. Нехай Господь дарує нам здоров’я, сімейне благополуччя та мир нашій країні», - побажав Григорій Пустовіт.

Цього дня святкують Різдво не лише католики, а й православні. Лучанка Євгенія Іванівна каже, що після Великодня для християн це найбільше свято тому варто день провести в молитві.

«Для нас це одне із найбільших свят. Хоча ми православні, але завжди приходимо у храм на католицьке Різдво, бо так колись робили наші батьки, які товаришували з поляками, а ті приходили до нас. І ми жили дружньо. Тому й ми тут задля спільної молитви, разом радіємо, святкуємо та просимо в Бога безхмарного неба для України. Приємно і те, що сьогодні державне свято, що ми з усім світом маємо змогу присвятити цей день для Бога», - вважає лучанка.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Петрівна Показати IP 25 Грудня 2017 15:32
Що там робить аморальний Гунчик?
луцьк Показати IP 25 Грудня 2017 16:33
як може БУТИ Голова області ІНШОГО Віросповідання?????? Чи ми всі вже католиками стали???
Атеїст Показати IP 25 Грудня 2017 19:47
Зайшов паству привітати з Різдвом Христовим. Чи тільки московська церква має бути на українській землі?
Ог до Атеїст Показати IP 26 Грудня 2017 08:24
Я хочу запитати у вас .а чи дають католикі російській церкві себе вести в італії .я думаю що ні
до атеїста. до Атеїст Показати IP 26 Грудня 2017 15:16
а хіба крім " московської" церкви у нас немає інших віросповідань ? Всім вистачить місця.Хай люди моляться та будуть добрішими.І до України буде Бог милостивий.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus