USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

МВФ забороняє Україні знижувати податки, бо тоді вона стане конкурентоспроможною, – Ігор Палиця

19 Вересня 2020 20:10
В Україні один із найвищих рівнів податків у світі, тому що цього вимагають від нас міжнародні кредитори й «партнери».

Про це під час Відкритого форуму прихильників партії «ЗА Майбутнє» в Краматорську заявив лідер політсили, нардеп Ігор Палиця, пише Обозреватель.

«ВВП країни в нас 150 мільярдів доларів за 2019 рік. А податкове навантаження – 42%. Тобто, 42% з ВВП – податки. Для прикладу, в США – це 25%. А в Китаї, найбільш швидко зростаючій економіці світу, – 11%. Це дає можливість бізнесу бути конкурентоспроможним. Ми ж не знижуємо податки, бо нам це заборонено. Нам МВФ і Міжнародний банк заборонили це. Бо якщо ми знизимо податки, то станемо конкурентоспроможними. Ми будемо експортувати продукцію, станемо учасниками світових ринків. А для чого це нашим міжнародним «друзям», якщо вони втратять можливість самі продавати на світових ринках і продавати нам свою продукцію?» – стверджує нардеп.

Він впевнений, що навіть ситуація у сільському господарстві свідчить про диктат міжнародних кредиторів України.

«У нас сьогодні овочі і фрукти продаються імпортні, а не свої. Тому що в Європі сільське господарство дотується, а в нас – убивається... Вони нас колонізували й продовжують це робити», – вважає Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
ототак Показати IP 19 Вересня 2020 22:02
Ну то ж правду каже, а інші ніби і не помічають, так і треба... А люди знаючи це і голосують за інших, головне мова, віра... а економіка - то кредити допоможуть... О то так і живемо... :)
Правда Показати IP 20 Вересня 2020 08:38
МВФ нічого не забороняє.Вона надає кредити під певні умови і гарантії.Все.Не хочеш,не бери.
Анон до Правда Показати IP 20 Вересня 2020 09:15
То нехай не беруть під такі кабальні умови. Знизять податки . А де ті гроші від мвф.куди пішли?
скептик до Анон Показати IP 20 Вересня 2020 12:44
тоді не зможуть виплачувати зарплати бюджетникам
скептик до Правда Показати IP 20 Вересня 2020 12:43
наївняк !!!!!! кредити МВФ ідуть на утримання влади
Роман Показати IP 20 Вересня 2020 18:22
Ну так в чому ж проблема: відмовитися від їхніх послуг, віддати їм що ще потрібно і закрти з мвф назавжди співпрацю
валентина Показати IP 31 Жовтня 2020 22:56
все правильно-мвф и европа закопают нас-нужно избавляться от них-красть меньше и этими деньгами отдать долги-это народ понимает а правительство прикидывается дурочками-не было бы денег в стране не платили бы такие бешенные зарплаты=обманули народ
BigOSSa Показати IP 12 Листопада 2020 20:59
МВФ кредитор. Політика кредитора проста - бути впевненим, що тобі вернуть гроші які ти позичив. Так як у нас держава в повній жопі (хто не знає то у нас при погоджені бюджету кожен рік постійні дири в пару десятків ярдів, а бува і сотні). Тому МВФ погоджується давати гроші коли покажуть, що буде чим віддавати і вот тут наші можновладці і малюють супер закони про податки, акцизи та інші побори. МВФ погоджується по бумагах вродь все норм і тут вуаля... по ТВ і пресі начинається: Чому ми в жопі? - це все МВФ; чому на паливо кінський акциз? - це все МВФ чому пенсійна реформа така? - це все МВФ. А можна ж було просто прийняти бюджет де уріжуть бабки ментам, держслужбовців ледачих скоротять в 2 рази, ВР уріжуть бюджет... пенсії всій цій шайці опустят до людських... но фігушки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus