USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

МВС розпочало формування добровольчих штурмових бригад «Гвардія наступу», – Клименко

3 Лютого 2023 07:43
Штурмові бригади, до яких можуть вступати добровольці, націлені саме на посилення Сил оборони та звільнення окупованих територій України.

Про це в ефірі Єдиного телемарафону заявив виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ Ігор Клименко, інформують у відомстві.

«Рішення створити штурмові бригади ухвалили наші працівники, які мають достатньо люті, щоб бити ворога. Багато військовослужбовців, які боронили і боронять нашу країну, вийшли з ініціативою набрати людей у такі підрозділи. Тому було вирішено всіх, хто бажає, хто є патріотом, хто втратив домівки або рідних через війну, об'єднати у такі бригади. Ми вже почали формувати такі підрозділи, які націлені на те, щоб звільнити наші території і стати на міжнародно визнані кордони. Це наша найближча мета», – сказав Ігор Клименко.

Він розповів, що основу цих підрозділів будуть складати чинні поліцейські, прикордонники, нацгвардійці.

«У першу чергу – це люди, які пройшли горнило 2014-2015 років, частина яких воювала вже і в 2022 році. Частина з них поранена. Підрозділи будуть складатися суто з добровольців, якими рухає патріотизм, і таких людей дуже багато в нашій державі», – зазначив в. о. міністра внутрішніх справ.

За його словами, людина, яка хоче приєднатися до «Гвардії наступу» може подати відповідну анкету на сайті storm.mvs.gov.ua, де представлені всі бригади, які комплектують. Бригаду, в якій хоче служити, людина має нагоду обрати сама: чи це бригада Нацполіції «Лють», чи бригада Держприкордонслужби «Сталевий кордон», чи шість бригад Нацгвардії.

Окрім того, за телефоном гарячої лінії якій можна проконсультуватися й отримати інформацію, куди прийти. Або ж подати анкету через Центри надання адміністративних послуг.

Читати ще: Добровольці батальйону «Луцьк» тренуватимуться за стандартами НАТО

Клименко також зазначив, що для всіх бійців цих бригад зберігаються пільги, які є для військовослужбовців та поліцейських. За його словами, є дуже багато людей, які мотивовані, і МВС створить всі умови для добровольців, які прийдуть у ці бригади, щоб вони були зацікавлені у власному зростанні.

«Вони будуть серед однодумців. Там будуть якісні командири, які мають бойовий досвід та бережуть особовий склад», – сказав він.

Навчання бійців бригад триватиме кілька місяців: спочатку індивідуальне, потім – у складі підрозділу, і коли командир буде розуміти, що підрозділ готовий, вони перейдуть до виконання бойових завдань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus