USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

«Ми маємо конкурентні переваги»: чому підприємства переїжджають до Нововолинська

3 Травня 2022 19:16
Нововолинськ сьогодні робить свій внесок в економіку держави, зокрема активно долучається до процесу релокації бізнесу. В місті вже проведено 56 бізнес-турів, складено перелік із 80 привабливих ділянок і приміщень.

Міський голова Борис Карпус розповів про переваги перезапуску в Нововолинську бізнесу з місць, де тривають бойові дії, чи окупованих територій в ефірі ТРК «Аверс».

«У сучасних умовах ми маємо конкурентні переваги – це відсутність будь-яких військових об’єктів, близькість до кордону, промисловий потенціал. Ми маємо територію пріоритетного розвитку зі спеціальним режимом оподаткування на 15 років. Якщо новостворене підприємство наймає 10 працівників і має 40 мільйонів гривень оборотного капіталу, то може претендувати на податкові пільги: 0% податку на прибуток, земельного податку... Ідеться навіть не про середній – про дрібний бізнес. 40 мільйонів – це дуже мало для серйозного інвестора. У нас є індустріальний парк. Ми чекаємо поки приймуть законопроєкти, які передбачають податкові пільги для індустріальних парків», – сказав мер.

Читати ще: Нововолинськ відновив статус зони пріоритетного розвитку: що це означає для міста

Міська влада склала список із 80 привабливих для бізнесу ділянок і приміщень різних за площею. Також багато місцевих підприємців готові до співпраці з майбутніми інвесторами.

«Ми маємо достатньо енергетичних ресурсів. Ми розуміємо, як швидко налагодити виробництво. Маємо близько 35 запитів від підприємств, які розглядають можливість релокації в Нововолинськ. Розробили бізнес-тур… Кожного дня хтось приїжджає. Нещодавно в нас був інвестор, за якого ми змагаємося з Луцьком. І я сподіваюся, що ми виграємо цю боротьбу», – зазначив Борис Карпус.
Додав, що ідею релокації бізнесу в Нововолинськ нерідко розглядають найбільші виробники певної продукції в Україні. Якщо вони приймуть рішення відкритися на Волині, то процес налагодження виробництва може тривати навіть до двох років, адже вони потребують спеціальних умов, супроводу, а також потуг, які відповідали би міжнародним стандартам.

Нововолинський міський голова наголосив: така співпраця сприяла би появі в місті сотень нових робочих місць і розвитку інфраструктури.

«У нас є багато виробничих площ і підприємств, які зможуть допомогти на всіх етапах: виробництва, ремонту, обслуговування обладнання, підбору кадрів», – зауважив він.

Додав, що місцеві підприємства також зацікавлені в розширенні свого виробництва.

Міський голова акцентував, що в Нововолинську мешкають понад 6000 переселенців. Це, за його словами, нова робоча сила, вмотивована працювати.

Читати ще: Харків’янин налагодив на Волині виробництво військової амуніції

Як інформував Борис Карпус у Facebook, станом на 2 травня в Нововолинську зареєстровано 8493 внутрішньо переміщені особи, із яких 6826 мешкають у місті. Довідку про статус внутрішньо переміщеної особи видано 5653 людям.

Нагадаємо, шість підприємців уже релокували свій бізнес у Нововолинськ.

Своєю чергою, в Турійську запрацювало швейне підприємство з Краматорська, що на Донеччині. До роботи залучили і переселенців, і місцевих. Також на Волинь переїхав Сєвєродонецький асфальтно-бетонний завод.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
О.Є.Цікра Показати IP 4 Травня 2022 08:07
Хороші новини, але потрібно тихенько діяти.Ви бачите,що Львів бомбардують, не треба кудахтати... Гроші і справи не люблять піару...Хіба вже потрібна реклама для продажу товарів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus