USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Залучатимуть до роботи місцевих: на Волині запрацює фабрика з Краматорська

3 Травня 2022 16:55
Швейне підприємство із Краматорська на Донеччині продовжить пошиття одягу на Волині. В нашу область уже переїхала частина працівників підприємства разом із сім’ями. Знайдеться робота і для волинян.

Як зазначають в обласному управлінні Держпраці, Волинська область зацікавила десяток підприємств у рамках програми релокації, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Керівник управління Держпраці у Волинській області Олександр Козлюк розповідає: три підприємства вже почали працювати, сім – у роздумах. Із останніми нині тривають переговори.

На Волинь переїжджають підприємство з фасування пральних порошків, дорожньо-будівельна фірма та швейне підприємство. Останнє містилося в Краматорську.

«Дуже маленьке логістичне плече. Оскільки ми працюємо і за кордоном, то для наших клієнтів це дуже вигідно, тому що транспорт коштує дуже дешево. Звідси до Краматорська – майже 1500 кілометрів. А тут до Ковеля – 50 кілометрів», – говорить підприємець Євген із Краматорська.
Виробничі потужності вирішили розмістити в Турійську, адже місцева громада допомогла знайти житло для переселених працівників із сім’ями. Як каже підприємець, згодом планує залучати до роботи й волинян.

«Починаємо працювати. Хочемо вже тут працювати постійно, тобто тут буде наша філія. І тому ми будемо робити акцент на тому, щоб залучати волинян, щоб підприємство стало турійським… Війна скінчиться і ми поїдемо додому. Але підприємство ми закривати не збираємося, тому що дуже багато зусиль, нервів було потрачено на те, щоб його відкрити», – ділиться підприємець.

Нині на Волині, зокрема в південній частині області, нараховується близько 80 приміщень, куди можна перевезти бізнес із зони бойових дій.

«Ми розуміємо, яке обладнання має бути, який транспорт повинен бути. Ми розуміємо, які там під’їзні шляхи. Ми розуміємо, що відбувається в нашій області і що могли би запропонувати тому чи тому суб’єкту господарювання», – зазначає Олександр Козлюк.

Як розповідає директор обласного центру зайнятості, вільні приміщення на Волині – це лише один бік можливості відновити роботу підприємств. Другий – людські ресурси. В області, зізнається, кадровий потенціал є.

Читати ще: Селять у приватному секторі, комунальних закладах, готелях, хостелах. Волинь прийняла понад 63 тисячі переселенців

«На сьогодні вісім тисяч безробітних перебувають на обліку в центрі зайнятості. Але ми добре знаєм, що приїхали 60 тисяч переселенців. Велика частина цих людей є дуже вмотивованими до праці. Якщо бізнес виявить бажання розміститися на Волині, приїхати і працювати тут, то гарантую підтримку на 200%», – запевняє директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк.

Читати ще: Волинським роботодавцям, які найматимуть переселенців, виплатять компенсацію

Нагадаємо, в Луцьку працює консультаційний центр, аби допомогти розпочати роботу підприємцям, які переїхали в обласний центр Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 3 Травня 2022 20:10
Нехай все вдається у вас на Волині, дорогі українці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus