USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

«Ми сміялися, не вірили, що в 21-му столітті може бути війна», – переселенка з Харкова, яка переїхала на Волинь

2 Жовтня 2022 18:35
Колишня будівля санаторію у Колках на Волині з початку російського вторгнення вже прийняла сотні переселенців. Хтось перечекав тут кілька місяців та повернувся додому, а комусь уже й повертатися нікуди, бо дім знищили окупанти.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

Усі, хто нині мешкає у колишньому санаторії, втекли від війни, як і Юлія з Харкова. Сюди з родиною вона приїхала у березні, коли місто почали бомбити з літаків.

«Їхали маленькою машиною п’ять дорослих, троє дітей, собака. Також в авто були речі. Ми просто їхали, куди очі дивилися», – пригадує Юлія Куніцина.

Родина подолала 1200 кілометрів і опинилися на Волині. Сім’я була одними з перших мешканців санаторію. Тоді у березні було дуже страшно, бо після вибухів у Харкові, здавалося, будуть бомбити і тут.

«Переважно мої знайомі казали, що буде війна, збирайте речі і втікайте. Ми сміялися, бо не вірили, що в 21-му столітті може бути війна. Тому я навіть не збирала тривожну валізу», – говорить переселенка.
За словами сусідів, які залишилися в Харкові, будинок родини вцілів, але сусідні – не всі. На початку вторгнення за кілька метрів від будинку Юлії базувалися росіяни, тоді сім’я жила у підвалі й показували, що вдома хтось є. Тривало так більше тижня.

«Це було дуже гучно, орки тікали геть приватним сектором поблизу нашого будинку. Ми чули стрілянину. Мабуть, усі види озброєнь ми чули», – каже Юлія.

Жінка проживає у Київському районі Харкова, сусідньому із вже розбитою Салтівкою. Його також обстрілювали, але як і в більшості випадків, жодних військових об’єктів там не було.

«Що вони там шукали й навіщо вони тероризують наших мирних людей, навіщо їм смерті наших дітей, я не розумію й дотепер», – зазначає Юлія Куніцина.

Звісно, найболючішою раною Харкова є Салтівка. До вторгнення у цьому житловому масиві проживало понад 400 тисяч людей.

«Люди тільки позаселялися на Північну Салтівку, там проживає дуже багато людей, це, напевно, найбільший район Харкова. Мабуть, немає такого почуття, щоб виразити мою ненависть до країни-агресора», - каже жінка.

На Волині переселенців прийняли добре, допомагають з харчуванням та необхідними речами, спокою додав ліс навколо та природа. Проте жінка зазнається, попри приємні гостини, хочеться додом. Тож як тільки ЗСУ проженуть усіх окупантів, родина повернеться у рідний Харків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дідо Показати IP 2 Жовтня 2022 19:27
вам раніше говорили...а ви за януковоща голосували...за русскіх братів...які свої будинки підривали та вбивали дітей в Чечні...про сатанинську рпцмп говорили, а ви не вірили...
Іван Показати IP 3 Жовтня 2022 19:18
Прочитав заголовок і відпало бажання продовжувати читати. Дзеркальне відображення рівня людини, в якої беруть інтервю. Трохи нижче плінтуса. Покійний перший президент України Леонід Кравчук казав: "Маємо те, що маємо". Краще й не скажеш. Один до одного. Класика.
Іван Показати IP 3 Жовтня 2022 22:22
У 21 столітті (неповні 22 роки) відбулись і тривають 21 війна і військові конфлікти. З них чотири розвязані "миротворцем" рашею. Запрошую всіх неадекватних, які ставить тут мінусові лайки, разом з переселенкою (очевидно, люди, які або були в летаргічному сні, або живуть в паралелній реальності), "посміємося", щоб аж кутні було видно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus