USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

«Ми стадо чи нація?»: Зеленський звернувся до українців через протести в Нових Санжарах

21 Лютого 2020 20:47
Президент України Володимир Зеленський у п’ятницю, 21 лютого, терміново звернувся до українців через протести проти громадян, які прилетіли з Китаю.

Відео з’явилося на сторінках глави держави в соцмережах, передає Obozrevatel.

«У наступні два тижні ми повинні з честю пройти іспит на зрілість. Повинні зберігати холодну голову і відкрите серце. Довіряти не гучним заголовкам і фейкам, а логічному мисленню і здоровому глузду. Пам’ятайте, що найстрашніший вірус – це вірус ненависті», – заявив президент.

За словами гаранта, в історії кожної країни є подібні виклики, ситуації, коли необхідно відповісти на важливі питання «Ми є чи нас немає? Ми натовп чи народ? Ми стадо чи нація? Ми жителі чи громадяни?»

«Історія з коронавірусом і поверненням наших громадян – це черговий виклик для нашого суспільства. В першу чергу, хочу привітати наших громадян, які повернулися на Батьківщину. Ми раді, що ви вдома і бажаємо вам міцного здоров’я! Віримо, що в найближчі тижні ви зможете повернутися до рідних», – сказав президент.

Зеленський подякував усім, хто докладав зусиль для повернення українців додому. «Спасибі і більшості українців за слова підтримки. Я хочу, щоб всі усвідомили – ми змінюємо ставлення держави до громадянина. Я хочу, щоб кожен українець знав – моя держава мене не кине. Неважливо, хто ви – полонений моряк, політв’язень, молода дівчинка з собачкою або будь-яка людина, який опинилася в полоні коронавірусу. Вчора дехто забув клятву Гіппократа, але я прекрасно пам’ятаю присягу президента. Я урочисто пообіцяв піклуватися про український народ. Я ніколи не порушу цю клятву!» – підкреслив він.

Зеленський також окремо звернувся до тих, хто не пройшов «іспит на людяність»: «Більшість людей, які повернулися, 95-99 років народження. Це практично діти! Це наші українці! Не прокажені, не хворі чумою, не з рогами і копитами! Вони пройшли обстеження і точно чекали іншого прийому на своїй, як їм здавалося, рідній землі».

Президент заявив, що впевнений, що протести хтось провокував і всі винуватці будуть покарані. «Ми бачили обличчя «відомих вірусологів у спортивних костюмах». Вони вже були помічені, як «шановні аграрії», – додав президент.

Учасникам і режисерам «погорілого театру» Зеленський зробив попередження: в такі моменти Україні потрібна солідарність. «Ви не просто кидали каміння в автобуси з людьми. Це були камені в залишки вашого гідності і честі!» – сказав президент, пообіцявши покарати всіх винних.

Окрім Нових Санжар президент також акцентував на поведінці деяких жителів Львівської та Тернопільської області. Зокрема, він обурився інцидентом з виконання гімну в лікарні, куди не прибули евакуйовані з Китаю.

Також Зеленський підкреслив, що в медцентрі «Нові Санжари» все йде за планом і всі, хто перебуває на карантині, отримали необхідне забезпечення. Крім того, ні в кого з пасажирів рейсу не виявили ознак ГРВІ. Президент закликав зберігати повний спокій.
Як повідомлялося, у Нових Санжарах 20 лютого понад 2 тисяч осіб заблокували дорогу для проїзду автобусів з евакуйованими з китайського міста Ухань.

Між силовиками і місцевими жителями відбулися масштабні сутички, є постраждалі.

Після минулих акцій протесту частина місцевих жителів бояться контактувати з незнайомцями. Вулицями ходять в респіраторах і відмовляються вітати один одного рукостисканням.

Директор Департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко повідомив, що на масових акціях протесту в Нових Санжарах було безліч нетверезих чоловіків.

При цьому журналіст Андрій Цаплієнко знайшов докази, що людей для протесту привозили на автомобілях з іншої області.

Жителі Нових Санжар зізналися, що не мають нічого проти евакуйованих, але бояться за своїх дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Корiнний лучанин Показати IP 21 Лютого 2020 21:52
Стадо
Житель до Корiнний лучанин Показати IP 21 Лютого 2020 22:56
Погоджуюсь...тут просто стадо
Арафат до Корiнний лучанин Показати IP 21 Лютого 2020 23:40
То прийміть до себе евакуйованих. В чім питання? Будьте взірцем для «стада». Слабо?
На жаль Показати IP 21 Лютого 2020 22:58
Стадо
Анонім Показати IP 21 Лютого 2020 23:55
Володя, так ти сам довів ситуацію до такого рівня. Що ти хочеш від людей?
Дід Панас Показати IP 22 Лютого 2020 00:53
"говроящая голова"
Баба Ганя Показати IP 22 Лютого 2020 08:35
Зе з командою точно, куди можуть завести ми вже бачимо!
Григорій Показати IP 22 Лютого 2020 08:38
Гарно сказано. Особливо, про клятву Гіппократа і львівських нелюдей в білих халатах.
fy до Григорій Показати IP 22 Лютого 2020 09:16
певно лікарі добре знали що може бути в випадку...............................
Отакої Показати IP 22 Лютого 2020 09:08
Вами знову маніпулюють як "стадом",а ви і раді,ще й коментами підтримуєте.Прикро.Почніть відділяти накінець зерно від полови,не дивіться цих шоу,а просто аналізуйте і любіть Україну,бо вона в нас єдина.
777 Показати IP 22 Лютого 2020 12:54
а после 14 года ,еще и глупое стадо с американскими пастухами.
Ирина до 777 Показати IP 22 Лютого 2020 16:17
Напиши нам первую пятёрку "американских пастухов".
Дід Панас до Ирина Показати IP 22 Лютого 2020 17:12
Син Байдена, його татусь який сидів головуючи нараду зрадників Кличко, Яценюк, Тягнибок.
Ирина до Дід Панас Показати IP 22 Лютого 2020 22:27
Я что-то не поняла, сын Байдена входит в эту первую пятёрку или нет?, а его папаша даже если и сидел к кресле руководителя совещания - что это значит?, он разве решал глобальные вопросы Украины? и почему Кличко, Яценюк и Тягнибок "зрадникі"? P.S. Я лично считаю, что Яценюк был одним из лучших премьеров за последнее время.
777 до Ирина Показати IP 23 Лютого 2020 09:27
я могу и десять написать,только для стада это значения не имеет,пастухи меняются а стадо так и остается скотом...
Ирина до 777 Показати IP 23 Лютого 2020 21:07
Напиши и пятёрку, и десятку, интересно почитать, но это никак не влияет на термин "стадо". Люди не хотят шевелить мозгами и учиться, остаются малограмотными и недоразвитыми, хавают только сериалы из тИлИвизора и вадика рабиновича, поэтому приплетать к этому стаду каких-то амерских пастухов - я бы не стала.
Нато Показати IP 24 Лютого 2020 10:08
Заговорили. Всі винні, крім президента і кабінету міністрів ;) Потрібно було замість піару ( ми забираємо людей з Уханю, Аргентина нам дякує наперед) провести на центральних канал роз"яснення, як саме буде організована евакуація, які заходи вживатимуться для уникнення розповсюдження хвороби, показати умови проживання в карантині. В деталях, а не 5 хвилин. А то спочатку лякають, а потім обзивають стадом. Говоріть зрозумілою мовою :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus