USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Я залишаюсь у Києві. На Банковій. Не ховаючись», – Зеленський нагородив 96 українських героїв

7 Березня 2022 23:40
Президент України Володимир Зеленський традиційно звернувся до українців увечері, підсумовуючи події дня. Зокрема, він повідомив, що підписав указ про нагородження 96 українських військових, які проявили героїзм у цей нелегкий час.

«Понеділок вечір. Ми звикли говорити: «Понеділок – день важкий». В країні війна, тож кожен день – понеділок. Сьогодні 12 день і 12 вечір нашої боротьби. Всі на місцях. Я в Києві. Всі ми воюємо, робимо внесок в нашу перемогу. Силою зброї, слова, дипломатії, силою духу», – зазначив він.

Президент відзначив силу духу українців, які, не маючи зброї, виходять на протести в окупованих містах. І додав: ворог точно не чекав такого супротиву.

«Той, хто повторював, що ми «адін народ», точно не розраховував на таку потужну реакцію. На півдні України розгорнувся такий національний рух, такий потужний прояв українськості, який там на вулицях ми ніколи ще не бачили, і для Росії це, як страшний сон. Вони забули, що ми не боїмося автозаків і кийків, танків і кулеметів, коли на нашому боці головне – правда. Як зараз», – наголосив Гарант.

Він додав: ми відбудуємо всі наші міста, які окупант зруйнував і вони стануть кращими, ніж будь-яке місто в Росії. А за кожне зло буде помста: за кожну ракету і бомбу, кожен зруйнований цивільний об’єкт.
«В Макарові, на Київщині, обстріляли старий хлібзавод. Ким треба бути, щоб таке робити? Або зруйнувати церкву на Житомирщині? Це нелюди. Вони пообіцяли гумкоридор. Замість домовленості спрацювали російські танки, гради і міни. Вони навіть замінували дороги, які погоджували для підвезення продуктів і ліків. Вони знищують автобуси, які мають вивозити людей. Натомість роблять так, щоб відкрився невеличкий коридор на окуповану територію на кілька десятків людей, щоб показати на телекамери», – повідомив Зеленський.

Він пригадав, що після виборів хотів переїхати з Банкової. Але зараз точно звідси нікуди не збирається.

«Майже три роки тому, після виборів ми зайшли в цю будівлю і планували переїзд. Я мріяв переїхати з Банкової з урядом і парламентом в сучасний прозорий офіс і розвантажити центр міста. Я залишаюсь у Києві. На Банковій. Не ховаючись. І нікого не боюсь», – наголосив він.

Також він повідомив, що підписав указ про відзначення нагородами 96 військових, які самовіддано захищають нашу землю і не шкодуючи сил і життів боронять Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus