USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.92

«Ми – воїни світла. Перемога за нами!»: Зеленський пояснив, чому українці ніколи не скоряться ворогу

5 Березня 2022 00:18
Президент України Володимир Зеленський під час відеозвернення 4 лютого відзначив мужність тих українців, які, залишившись в окупації, не скорилися ворогові.

Він звернув увагу, що пропагандисти РФ думали про українців, зокрема жителів Херсона, як про себе, передає ТСН.

«А побачили, що херсонці – горді. І поважають себе, поважають Україну. Я розумію, наскільки складне рішення, коли в окупації виходять проти озброєних ворогів. Я відчуваю, наскільки це ризиковано, але бачу, як наші люди відмовляються грати за правилами окупантів, як наші люди залишаються українцями, як наші люди залишаються з нашою державою, навіть тимчасово опинившись у темряві. Якщо у російських політиків ще залишились очі, вони зможуть побачити, що таке Україна, що таке наша свобода», – сказав він.

За словами президента, окупанти думали, що відключивши українців від телебачення, зв'язку, електрики, тепла, відібравши продукти харчування, вони змусять наш народ підкоритися.

«Але навіть якщо ви позбавите нас кисню, ми вдихнемо на повні груди, щоб сказати: «Геть з нашої землі!» Навіть у повній темряві ми бачимо правду і будемо битись, поки не потемніє в наших очах, бо ми – воїни світла, і сьогодні ніхто на землі не зможе сказати, що ця репліка – пафос», – наголосив Зеленський.

Під час виступу він жорстко розкритикував НАТО за недостатню допомогу державі у війні з Росією.

«Усе, на що спромігся Альянс на сьогодні, – це провести через систему своїх закупівель 50 тонн дизпалива для України. Мабуть, для того, щоб ми могли спалити Будапештський меморандум, щоб краще горіло. Але він для нас уже згорів у вогні російських військ. Хіба такого НАТО ми хотіли? Хіба такий Альянс ви будували?» – заявив Зеленський.
«Сьогодні керівництво Альянсу дало зелене світло для подальшого бомбардування українських міст та сіл, відмовившись зробити безпольотну зону. Ви могли закрити небо! Але... Я не знаю, кого ви можете захистити і чи здатні ви захистити свої країни, країни Альянсу. Від нас ви не зможете відкупитися літрами палива за літри нашої крові, пролитої за нашу спільну Європу, за нашу спільну свободу, за наше спільне майбутнє», – наголосив український лідер.

Президент України подякував друзям держави серед країн-членів НАТО за допомогу, яку вони надають, «незважаючи на будь-які рішення».

«Тому ми не почуваємося наодинці. Ми продовжуємо боротись. Ми захистимо нашу державу. Звільнимо нашу землю завдяки нашим героям», – наголосив Зеленський.

Президент відзначив державними нагородами 76 військовослужбовців, із них 37 – посмертно.

Крім того, глава держави удостоїв звання Героя України генерал-лейтенанта Павлюка Олександра Олексійовича – командувача Операції об'єднаних сил; бригадного генерала – полковника Шворака Володимира Васильовича – заступника командувача військ оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних Сил України та полковника Богомолова Артема Євгеновича – заступника командувача військ Оперативного командування «Захід».

Звання бригадного генерала юстиції надано полковнику юстиції Мельнику Сергію Миколайовичу

– начальнику Військово-юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, а генерала – Залужному Валерію Федоровичу, Головнокомандувачу Збройних сил України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus