USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ви можете запобігти вбивству людей в Україні: Ходорковський закликав росіян виходити на протести

1 Березня 2022 23:27
Виходити на вулиці і протестувати проти убивств українців, навіть якщо це коштуватиме 15 діб тримання під вартою, закликав мешканців Росії російський політик, опозиціонер Михайло Ходорковський.

На його думку, Путін не справляється, він забуксував в Україні. І для того, щоб впоратися, він кидає туди все, що має: поліцію, ОМОН, СОБР тощо. Кожна людина, яка зараз виходить на вулиці російських міст, кожна людина, яка виходить на протести, відволікає частину сил Путіна від убивства українських громадян.

«Ваші 15 діб варті того, щоб не дати вбити одну мирну людину? Якщо так – ідіть на вулицю і відсидьте потім. Я відсидів 10 років, понад 10 років, відстоюючи те, що я вважав правильним.

Якщо ви вважаєте правильним, щоб не вбивали громадян сусідньої держави, просто тому, що цьому «типочку» цього захотілось, протидійте йому.

Сьогодні вихід на вулицю – це протидія убивству людей в Україні», – звернувся він до росіян.
Згодом у себе на сторінці у Фейсбуці він оприлюднив звернення ативоєнного комітету до російських військових, які зараз воюють в Україні, та до тих військових, хто служить у стратегічних ядерних підрозділах, приведених до особливого військового режиму.

«Можливо, не всі в Росії ще зрозуміли, що відбувається. Але ви, ті, хто воює в Україні, бачите це на власні очі. Ви бачите, що напали на чужу країну. Ви бачите, що вас змушують вбивати і росіян, і українців заради слави людини, що сидить в бункері.

Не виключаємо, що завтра вам накажуть застосовувати тактичну ядерну зброю в українських містах. Зробіть перерву. Не виконуйте злочинний наказ», – звернувся він до військових.

Він зауважив, що військові можуть побачити на власні очі, що все, що казала путінська пропаганда, було жахливою брехнею.

«Для України це – національна війна. З вами воюватимуть не тільки ті, хто розмовляє українською, але й ті, хто говорить російською. Росіяни, що живуть в Україні, будуть воювати з вами. Путін вже програв цю війну. Все пішло не за його планом. Український народ об’єднаний, як ніколи раніше. Світ об’єднаний у своїй підтримці України та абсолютному засудженні Путіна. Тепер він починає килимові обстріли українських міст. Ще трохи – і запустить ядерну зброю.

Якщо цю війну не зупинити, слово «російський» покриється ганьбою, а невідворотна ненависть між українцями та росіянами триватиме ще не одне покоління», – вважає він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus