USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Білорусь не готова вести бойові дії, а третій раунд переговорів із РФ відбудеться завтра-післязавтра, – Михайло Подоляк

4 Березня 2022 17:00
Третій раунд переговорів між Україною та Росією може відбутися завтра чи післязавтра. Про це повідомив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк під час брифінгу в Львові станом на 16:00 4 березня.

Він заявив, що Росія своїми діями хоче викликати паніку в Україні, щоби змусити українську владу підписати будь-які умови, продиктовані РФ. Михайло Подоляк підкреслив, що переговори – це один із обов’язкових етапів війни.

«На сьогодні в нас є необхідність вирішувати гуманітарні питання. Ми можемо називати їх терористами, тому що вони ведуть війну, порушуючи правила ведення війни. Вони атакують цивільне населення, знищують не тільки військову, а й цивільну інфраструктуру, щоби посіяти паніку», – сказав він.

За його словами, Росія чинить такі дії, тому що не може справитися з українським опором. Паніка, своєю чергою, потрібна, аби здійснювався тиск на президента, мовляв давайте підпишемо будь-які умови, аби все припинилося.

Михайло Подоляк нагадав, що сьогодні вночі окупанти атакували ЗАЕС.

Окрім того, він звернув увагу, що Росія була впевнена, що війну їй вдасться швидко виграти. Однак натомість стикнулася з затяжним опором.

«Це гуманітарна катастрофа в центрі Європи. Санкції створюють важку ситуацію для Росії. Зрозуміло, що Росія прагне вийти на якесь рішення, але це рішення повинно бути в інтересах України. Україна воює так, як ніхто цього не очікував», – наголосив Михайло Подоляк.

Зазначив, що позиція РФ жорстка, але і позиція України теж жорстка, тому переговори триватимуть тяжко, але точно будуть продовжуватися.

Подоляк заявив, що президент Зеленський не піде на жодні поступки.

Також Подоляк наголосив, що Білорусь не готова вести бойові дії на території нашої країни: «Я не перебільшував би ризики щодо Волині. На сьогодні немає мобілізації в достатньому обсязі для бойових дій. Поки Білорусь не готова вести бойові дії. Це перевірена інформація».

Додав, що Одеса, Миколаїв точно не впадуть, а от щодо Херсону – там інша ситуація, адже туди веде пряма дорога з Криму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus