USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Митниця хоче відмінити кримінал за контрабанду

19 Липня 2010 15:55
Державна митна служба України ініціює скасування кримінальної відповідальності за контрабанду і залишення в силі кримінальної відповідальності за переміщення сильнодіючих наркотиків, зброї, культурно-історичних цінностей і стратегічної сировини.

Про це інформує УНІАН.

За словами глави Держмитслужби Ігор Калетніка, відповідні зміни пропонується внести до Кримінально-процесуального і Кримінального кодекси.

Глава держмитниці зазначив, що контрабанда має під собою не кримінальне, а економічне підґрунтя. Крім того, кримінальні справи, які порушуються за матеріалами Держмитслужби за фактом контрабанди, як правило, не доводяться до логічного завершення, оскільки митники не можуть проводити слідчі дії, втрачається час на початковому етапі розслідування.

Калетнік також повідомив, що позицію Держмитслужби підтримує Служба безпеки України і Кабінет міністрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Man Показати IP 20 Липня 2010 09:38
Я підтримую!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus