USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Митрополит Михаїл – у складі української делегації для отримання Томосу

5 Січня 2019 09:29
Українська делегація, яка отримуватиме Томос про автокефалію Православної церкви України, вже прибула до Стамбула.

Про це у Twitter повідомив спікер Верховної Ради України Андрій Парубій, інформує ТСН.

«Українська делегація прибула до Стамбула отримувати Томос Вселенського Патріарха про Автокефалію Православної Церкви в Україні», – написав голова парламенту.

На фото, окрім Парубія, видно третього президента України Віктора Ющенка, міністра оборони Степана Полторака, предстоятеля ПЦУ Епіфанія, митрополита Луцького та Волинського Михаїла та інших.

Також в урочистостях з нагоди підписання і вручення Томосу візьме участь президент України Петро Порошенко. В рамках візиту до Туреччини також відбудеться зустріч з президентом Реджепом Таїпом Ердоганом.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року в Україні відбулася історична подія – на Об’єднавчому соборі представники православних церков країни ухвалили рішення про створення єдиної Помісної церкви – Православної церкви України – й обрали її предстоятеля – митрополита Київського Епіфанія, який до того був митрополитом Переяславським і Білоцерківським УПЦ Київського патріархату. 6 січня у Константинополі він офіційно отримає Томос про автокефалію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
мирнаЯ Показати IP 5 Січня 2019 09:42
Ну що тут скажеш... Зрозуміло якщо священники, но ті політикани що там роБлять??? Ви своїм втручанням і присутністю спаплюжили всю ідею!!!
Активіст Показати IP 5 Січня 2019 11:12
А міністр оборони яким боком до томаса?
Читач Показати IP 5 Січня 2019 12:17
В свій час князь Володимир теж втручався у вирішення релігійних питань своєї країни. Було б дивно, якби сьогодні президент не сприяв вирішенню ключових питань країни, в тому числі і релігійних. Якось саме собою в нас в країні вже сталось. Маємо війну. До цього призвела нефаховість посадової особи - президента країни. Так, Порошенко поганий президент: брехун, злодій, крутосвіт. А хто з попередників був не таким і зробив для країни більше? Ніхто. То нехай Порошенко краде, але щось робить для українців, бо інші точно не зроблять. А задача кожного з нас зробити так, щоб Порошенко вкрав поменше.
Анатоль_ до Читач Показати IP 5 Січня 2019 14:32
Ви як я вже соточку другу пропустили? Да?
Анонім до Читач Показати IP 5 Січня 2019 15:46
При князі Володимирі держава не була світською - Раз. Не було конституції з прописаною відокремленою церквою - два. На той час у всій Європі і у всьому світі очільникі держави визначали і релігійне життя держави - це було питання виживання і існування держави як такої - три. Зараз - зрвсім інші обставини і інші часи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus