USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

МЗС України відповіло на звинувачення від Ізраїлю в антисемітизмі

14 Січня 2020 23:23
Міністерство закордонних справ України назвало безпідставним звинувачення в антисемітизмі, з яким виступив Ізраїль через публічне вшанування діячів українського націоналістичного руху.

У МЗС Ізраїлю вважають лідерів Організації українських націоналістів «антисемітськими ідеологами українського національного руху» та «відповідальними за вбивство євреїв під час Голокосту». З відповідним засудженням їх публічного вшанування в Україні ізраїльське МЗС виступило в понеділок, 13 січня, пише Новое время.

У відповідь офіційний Київ заявив, що українська влада не відмовиться від політики героїзації борців за незалежність.

«Збереження історичної пам’яті про трагедію Голокосту в Україні, відновлення історичної справедливості, у т.ч. щодо тих, хто боровся за незалежність нашої держави і чию пам‘ять на догоду своїм інтересам зганьбила пропагандистська машина СРСР, і надалі залишатимуться важливими напрямами державної політики України», — запевнили в українському дипломатичному відомстві.

На переконання МЗС України, історичні дискусії мають вести експерти, а не дипломати, а цивілізовані нації мають виходити з принципу вшанування усіх загиблих.

1 січня у Києві пройшла традиційна хода, присвячена 111-й річниці від дня народження лідера ОУН Степана Бандери. КМДА на день народження Бандери вивісила банер із його зображенням.

Львівська обласна рада прийняла постанову, спрямовану на виділення державних коштів у 2020 році на вшанування пам’яті лідера ОУН Андрія Мельника, письменника, політичного діяча Івана Липи і його сина Юрія Липи.

Після цього посли Ізраїлю та Польщі в Україні засудили вшанування Мельника, Бандери, Івана і Юрія Липи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
скептик Показати IP 15 Січня 2020 10:10
Ізраїль краще б зайнявся своїми "героями" , які служили в НКВД СССР
777 до скептик Показати IP 15 Січня 2020 10:54
А там все служили. И украинцев не меньше чем остальных национальностей.
о! до 777 Показати IP 15 Січня 2020 18:13
А страдали в основном кто?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus