USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На аукціоні зібрали понад півмільйона гривень на храм у Волновасі

10 Липня 2017 15:25
Під час благодійного аукціону у Луцьку зібрали 558 484 гривні на храм у Волновасі. Також майбутньому храму подарували церковного інвентарю на суму близько 30000 гривень, інформує Вісник і К.

Нагадаємо, у Луцьку у міському палаці культури відбувся благодійний аукціон зі збору коштів на будівництво храму Святого Миколая-Чудотворця у Волновасі на Донеччині у пам'ять про загиблих бійців 51 ОМБР.

Збір коштів здійснює благодійний фонд «Волинь-2014», який і виступив організатором заходу (фонд уже зібрав понад півтора мільйона гривень, за які було профінансовано закладення фундаменту).

У фойє палацу культури відбувався ярмарок, на якому можна було придбати різні речі – від дисків та автографів різних виконавців до робіт виконаних руками військових. Але головне дійство відбувалося у залі. На ньому були присутні матері загиблих воїнів, представники бізнесу, влади Луцька, Волині та Волновахи, народні депутати. На аукціон було виставлено 18 різноманітних лотів. Найдорожчим з них була копія капсули закладена фундамент майбутнього храму, яку за 50 тисяч гривень придбав нардеп Дмитро Лубінець.

За 40 тисяч депутат Волинської обласної ради Валерій Діброва придбав ікону «Богородиця Покрова», у 39 тисяч нардепу Ірині Констанкевич обійшлася кована інсталяція «Сонце України сходить на Донбасі. Срібна ручка екс-начальника СБУ у Волинській області Володимира Мельниковича відійшла за 33 тисячі керівнику ПрАТ «Волиньобленерго» Володимиру Купчаку. А ось золотий «Parker» покійного міського голови Луцька Миколи Романюка – подарунок від Сергія Тігіпка на 30-річчя – придбав за 30 тисяч Віктор Чорнуха. Настінний годинник-метеостанцію митрополита Луцького і Волинського УПЦ КП Михаїла продали за 26 тисяч гривень. Також чималу суму вдалося виручити за наручний годинник Сергія Мартиняка, колекційне вино, 100-річну німецьку скрипку, м’яч із автографами футболістів збірної України та старовинне євангеліє, надане Володимиром Гунчиком.

Пожертвувати кошти на зведення храму Святого Миколая Чудотворця можна за реквізитами: БФ «Волинь-2014» (ЄДРПОУ 39374494), на р/р 26004301625739, філія Волинського обласного управління АТ «Ощадбанк», МФО 303398, ЄДРПОУ банку 09303328.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus