USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Задля спорудження церкви у Волновасі в Луцьку відбувся аукціон

7 Липня 2017 11:37
Благодійний аукціон, на якому можна було придбати найрізноманітніші речі – від предметів живопису, виробів ручної роботи, церковного приладдя до дисків відомих українських виконавців із автографами, зокрема групи «ТІК» та сольного артиста Олега Винника, – відбувся в Луцьку.

Захід, покликаний зібрати кошти на будівництво храму Святого Миколая Чудотворця у Волновасі, пройшов у місцевому Палаці культури 6 липня.

Проект спорудження на Донеччині православної церкви Київського патріархату спільно реалізують Луцьк і Волноваха, які стали містами-побратимами в період найкривавіших протистоянь на сході України. Так, 22 травня 2014 року поблизу Волновахи під обстріл потрапила 51-ша окрема механізована бригада, у складі якої перебували й волиняни.

«25 років політика будувалася на протистоянні, а зараз ми бачимо не просто будівництво храму, а народження нової України. На жаль, саме загибель волинських хлопців дала поштовх до того, щоб Україна стала більш єдиною. На цьому шляху наша співпраця – не тільки технічне зближення сторін, а ще й духовне», – підкреслив голова Волноваської райдержадміністрації Олександр Баранник, який у складі делегації з Донеччини прибув на благодійний захід до Луцька.
Він відзначив, що досить сильні позиції на сході тримає Московський патріархат, але щоразу більше людей задумуються над наверненням до Київського патріархату, чому й має посприяти відкриття ще одного його осередку на Донбасі.

Впевненість у тому, що, крім становлення нової України, зараз формується єдина сильна українська нація, висловив виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

«Те, що зараз формується в стосунках між Волновахою та Луцьком, повинно було започаткуватися напевно ще 25 років тому. Ми шукали партнерів у Польщі, Литві, Німеччині, Словаччині, Чехії та інших країнах, але ми упустили той момент, що найбільше ми потребуємо спілкування, обміну думками, позиціями з нашими братами-українцями, які живуть в інших регіонах», – зауважив Григорій Пустовіт.
Та додав: «Ми йдемо у Волноваху зі словом, з українським божим словом, а не зі зброєю. Якщо спільно будемо будувати церкви, а не рити окопи, якщо ми спільно шукатимемо шлях один до одного, а не дивитися один на одного через приціл снайперської гвинтівки, ми зуміємо подолати всі труднощі, які виникають».

Виконувач обов’язків мера нагадав присутнім, що у Волновасі завдяки волинянам також має розпочати свою діяльність гуманітарний центр.

Впевненість, що «ця добра справа» будівництва церкви об’єднуватиме все більше коло осіб, висловила народний депутат Ірина Констанкевич, адже, на її переконання, віра в героїв і віра в Бога – це універсальні цінності.
«Мені не хотілося б таким казенним словом «проект» називати цю святу справу. Я би означила це як дорога до храму. Ця метафора глибоко символічна, тому що вона свідчить, що кожен має свою дорогу до храму. І те, що ми всі спільно стали на дорогу будівництва храму у Волновасі – це свідчення того, що кожен із нас прийшов до храму у своїй душі й ми усвідомили важливість та потрібність цієї ініціативи», – сказала народна обраниця.

Митрополит Луцький і Волинський, Михаїл, своєю чергою, подякував усім за підтримку ініціативи, яка є «бажанням бачити Україну в мирі». «Ця будова закликає до миру, любові та єднання», – підкреслив священнослужитель.

Відзначимо, що кошти на будівництво храму акумулюються на рахунку благодійного фонду «Волинь–2014». Як розповів його виконавчий директор Володимир Кривович, на рахунку фонду зараз є 1,145 мільйона гривень, а загалом заплановано зібрати близько 5 мільйонів.
Володимир Кривович повідомив, що кошти вже витрачаються, зокрема на проведення робіт зі зведення фундаменту. Люди ж продовжують підтримувати будівництво, перераховуючи різні суми, деякі допомагають не тільки грошима, підприємці, наприклад, надають кабелі для облаштування електромереж.

«Завдяки цьому заходу ми ще на крок наблизимося до своєї мети – спорудження храму у Волновасі», – зазначив виконавчий директор БФ «Волинь–2014».

Окрім аукціону, у рамках благодійної ініціативи відбувся концерт, на якому свої виступи представили народні артисти України, лауреати багатьох музичних конкурсів.
Храм у Волновасі планують звести в найближчі кілька місяців і всі охочі можуть долучитися до цього процесу, пожертвувавши кошти на будівництво за реквізитами: БФ «Волинь–2014» (ЄДРПОУ 39374494), на р/р 26004301625739, філія Волинського обласного управління АТ «Ощадбанк», МФО 303398, ЄДРПОУ банку 09303328.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
бритва оккама Показати IP 7 Липня 2017 11:54
краще б збудували щось корисне для людей...
бритва оккама Показати IP 7 Липня 2017 11:58
треба будувати,щось насправді корисне для людей,а не церкви,для обману і здирання грошей...
Марина Показати IP 8 Липня 2017 01:04
Краще б Центр дозвілля для дітей або лікарню збудували за ці кошти...
До критиків Показати IP 11 Липня 2017 12:25
Цей храм будується, як пам*ять по тих хлопцях, які загинули захищаючи нас... А ті, хто на Сході воює і боронить нашу землю, немає фізичної можливості піти до церкви і помолитися, бо її там просто немає. А коли та війна скінчиться, ніхто не знає.Ви маєте право на свою думку, але чомусь вона не дуже християнська. Вважаєте так, як вважаєте, будь-ласка - будуйте те, що пропонуєте, і люди Вам подякують. А так, просто, балачками, справи не робляться...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus