USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На борту Falcon Heavy у космос відправили найбільшу флешку на планеті

19 Лютого 2018 07:00
Усі бачили запуск ракети Falcon Heavy компанії Ілона Маска з Tesla на борту. Проте мало хто знає, що Falcon доправив у космос ще один секретний вантаж, йдеться у сюжеті ТСН.

Пристрій називається АРК - це диск, зроблений з кристалу кварцу, розміром з монетку. Насправді АРК це найбільша флешка з існуючих на планеті, де інформація на кристалі кодується так, що на маленький диск вміщається 360 терабайтів. Тобто записати можна фактично всю людську культуру і знання.

Відомо, що на космічну флешку записали цикл романів Айзека Азімова «Фундація» про існування людства у всесвіті та збереження світової культури.

А ще – цікавий факт: завдяки лазерному гравіюванню в середині кварцу цей диск може теоретично зберігатися протягом 14 мільярдів років.

«І хто знає куди його занесе за цю вічність», - підсумовують журналісти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Бе Показати IP 19 Лютого 2018 10:34
Без читалки, тобто куди його вставити, і декодера, щоб розшифрувати записане, це просто сміття.
Ро до Бе Показати IP 20 Лютого 2018 12:30
Таке ж як і ти. Земні вчені навчилися розшифровувати мови втрачених народів. Тому розкодувати цю флешку не буде проблемою. Але тобі цього не зрозуміти..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus