USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На будівництво 27 школи в Луцьку не вистачає грошей

19 Березня 2017 10:43
Перерозподіляючи кошти обласного бюджету, депутати вирішили направити 20 мільйонів гривень на будівництво 27 школи в Луцьку. Втім, будівельники застерігають, що цієї суми занадто мало, аби роботи могли завершити до початку нового навчального року.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 17-го березня.

Директор ТзОВ «Житлобуд-2» Леонід Стефанович, фірма якого і є генпідрядником будівництва школи, розповів про ситуацією з будівництвом освітнього об'єкту.

«Я, як будівельник, можу вчасно завершити всі роботи й на перше вересня її можна буде відкрити. Загалом, на школу потрібно 40 мільйонів гривень, щоб здати роботи. Й ми мусимо це зробити, щоб на зиму не лишати її. В іншому випадку, ті роботи, які вже зробили – можуть зіпсуватися», - пояснює Стефанович.

Окрім втрати якості ремонтних робіт, відсутність фінансування впливає й на здорожчання квадратного метру школи.

«Коли він будує за власні кошти, то бере кредит, відповідно дорожчає будівництво квадратного метра, а це непотрібні додаткові витрати», - зауважив депутат облради Святослав Кравчук.

Члени комісії одностайно підтримали перерозподіл коштів, аби фінансування надійшло на будівельні роботи школи.

Загалом, аби завершити все - потрібно понад 58 мільйонів гривень, з яких - 8 мільйонів на обладнання, 20 мільйонів, аби завершити всі внутрішні роботи й понад 30 мільйонів - на будівництво спортзалу.

Щодо останнього, то тут є чималі проблеми. Раніше хотіли збудувати такий собі спортивний палац, але на це необхідно 80-100 мільйонів гривень, це непідйомна для міста сума. Зваживши на складну економічну ситуацію, надумали будувати стандартний спортзал. Втім і на нього поки немає грошей, більше того, роботи в цьому напрямку навіть не розпочинали.

До слова, згідно з державними нормами, в школі має бути спортивний зал. Як альтернативу, пропонують зробити тимчасовий спортзал в холі чи актовій залі.

То чи сядуть маленькі лучани за нові парти школи в 55 мікрорайоні міста вже цього року – питання відкрите, адже голова облдержадміністрації Володимир Гунчик обіцяв, що гроші будуть на завершення будівництва, щоправда, поки реальність інша.

Зауважимо, що школа № 27 розрахована на 600 дітей, у дві зміни зможуть вчитися 1200 лучан.

Під час наради також зауважили, що в обласному бюджеті є близько 80 мільйонів гривень вільних залишків, які просто лежать в банку, замість того, аби працювати на користь області. Як виявилося, затримка - за головою ОДА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанин Показати IP 19 Березня 2017 10:50
Бл..ь. Менше крадіть, тоді вистачить грошей. З пам"ятника бандери зніміть 3,5 мільона.
корінний лучанин Показати IP 19 Березня 2017 10:58
Ось "окупантами советам" хватало грошей тому що "пригноблювали народ -скотиняки.
Лікар з Ліпін до корінний лучанин Показати IP 19 Березня 2017 13:48
Потрібно заблокувати якусь трасу
Лучанка Показати IP 19 Березня 2017 11:17
Красти менше треба, і вистачати коштів буде
Радник Вася Показати IP 19 Березня 2017 13:16
Пропоную добудувати і здати в експлуатацію за заставу Насірова ...!!!
Анонім до Радник Вася Показати IP 19 Березня 2017 19:24
розкатав губу. ці бабки вже на віргінські острови поїхали
Анонім Показати IP 19 Березня 2017 19:25
головне, щоб "слугам народним" на зарплату і премії вистачило

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus