USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Дорожня ситуація біля гімназії №4 у Луцьку

29 Листопада 2014 12:22
Щоранку поблизу гімназії №4 імені Модеста Левицького, що у Луцьку, спостерігається хаотичний рух автотранспорту, яким дорослі підвозять дітей до навчального закладу. Нехтуючи всі правила паркування біля пішохідного переходу, вони подекуди дозволяють дітям виходити з авто прямо на «зебрі». Про це йдеться на сайті правоохоронців.

Батьки-пішоходи періодично звертаються із скаргами та вимогами подбати про безпеку дорожнього руху на цій ділянці проспекту Волі. Своєю чергою, педагогічний персонал гімназії зізнається, що під час батьківських зборів регулярно проводить профілактичні бесіди серед і просять використовувати для паркування внутрішній двір школи, де достатньо місця, а автомобілі не створюють небезпеку та незручності для інших учасників дорожнього руху.

Помітити маленького пішохода, який прямує із-за неправильноприпаркованого авто, часом непросто. Крім того, водії, які проїжджають тим відрізком шляху, зізнаються, що часто, особливо ранкової пори, на вузькій дорозі, яка має лише дві смуги, внаслідок таких маневрів утворюються затори.

Днями працівники ДАІ у Волинській області провели профілактично-наглядовий рейд поблизу гімназії №4. О 8-й ранку дві сторони узбіччя були щільно заставлені автомобілями. Окремі водії дозволили собіприпаркуватися майже на пішохідному переході, не звертаючи уваги на дорожні знаки.

"На цій ділянці неодноразово проводили профілактичні заходи. Річ у тому, що небезпечні ситуації створюють самі ж батьки, які підвозять дітей до школи. Порушуючи правила паркування, дорослі подекуди висаджують дітей з авто прямо на пішохідному переході або біля загороджувального парапету і таким чином наражають на небезпеку учасників руху. Окрім того, такі тимчасові несанкціоновані зупинки стають причиною утворення заторів на цій ділянці дороги", – зазначає інспектор сектору профілактичної роботиУДАІ УМВС України у Волинській області Інга Коваль.

Інспектори попередили, що під час наступних рейдів, які відбуватимуться регулярно, не будуть обмежуватися лише профілактичними бесідами і на водіїв порушників оформлятимуть протоколи.

Такий захід, зізнаються водії, малоприємний, але необхідний, оскільки від цього залежить безпека пішоходів і порядок на проїжджій частині.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Іра Показати IP 29 Листопада 2014 13:32
Один мужчина на відео сказав, що поблизу жодної школи немає такого скупчення машин. Отож-бо і воно, багатенькі папаші і мамаші везуть своїх мажористих дітей в ГАМНАЗІЮ, і думають, що їм все можна. Скоро будуть паркуватися за 1 см до входу в саме шкільне приміщення. Якщо вони у конкуренції, в кого крутіша тачила попереїзджають однокласників своїх двої дітей-то нічого страшного, я думаю тоді начаться правил дорожнього руху, шкода лише, що можуть постраждати звичайні перехожі. І ще - ДАІ мають штрафи виписувати, а не попередження робити. І - ще міське управління освіти має відмовитися від маразматичної ідеї замість працівників ДАІ виставляти на чергування біля пішоходного переходу чергових вчительок з написами СТОР на спині. Вони що, мають під машини кидатися, щоб спасати малолітніх мажориків. Але дивує ситуація, якщо ти, вчителько, там уже і стоїш, то хоча б зроби зауваження якомусь папіку або розфуфиреній мамані, щоб не паркувалася у ТЕБЕ під носом НА ЗЕБРІ. Чи ти трохи недобачаєш, в окуліста на медогляді не була, чи як?
Макс до Іра Показати IP 29 Листопада 2014 14:54
Вам пані вже певно і медогляд не допоможе
Іра до Макс Показати IP 29 Листопада 2014 17:35
Тобі правда в очі ріже?
Дмитро до Іра Показати IP 29 Листопада 2014 15:23
Буду знати, що мої батьки були "багатенькими папашами і мамашами", посмішили на славу.
Той же Дмитро до Дмитро Показати IP 29 Листопада 2014 22:01
Ну мінусуйте панове, більше мінусів богу мінусів ( це вже мабуть надто тонко) і нічого що батько мій був водієм а мати продавцем, а я вже нині отримавши освіту (вже нині вищу) і відпрацювавши 3 роки на роботі, призваний по мобілізації до лав ЗСУ, але ж тільки діти "багатеньких " у 4 вчилися.
гол до Той же Дмитро Показати IP 30 Листопада 2014 08:50
Діма? може Діма Дубняк ???
Просто водій до Іра Показати IP 13 Листопада 2019 12:06
А біля школи №1 не були ??? Чи біля школи №26 ???? Біля більшості шкіл є проблема з паркуванням !!!!! Коли вже в нашому Луцьку буде нормальна влада яка буде дійсно працювати і полегшувати життя лучанам, а не цькувати на них поліцейських???? На вулиці вже давно не вісімдесяті роки !!! В більшості батьків є автомобілі, якими вони їдуть на роботу і підвозять дітей до школи. Такі реалії !!! І від цього ми вже нікуди не подінемось. Як і від інтернету і смартфонів і всього іншого...... Майже біля кожної школи є можливість створення нормального доїзду і нормальної парковки для безпечної висадки дітей !!!!! Є все, крім бажання думати й працювати !!!!!! Але про що я кажу якщо вони не спроможні навіть на елементарне - відрегулювати світлофор з Ковельської на Набережну. Кожного ранку затори аж до ПАККО. А все тому що зі сторони ПАККО світлофор "пропускає" в середньому 6 автомобілів...... А зробити так щоб могло проїхати 10-12 автомобілів є завданням нереальним для наших посадовців!!! Легше поставити поліцейських щоб наглядали чи всі культурно стоять в кілометровому заторі, ніж витратити 1 день на правильне регулювання світлофора і полегшити життя і водіям і поліцейським !!!!!
Анонім Показати IP 29 Листопада 2014 13:40
ДАЙці не посміють оштрафувати мажористих батьків які ,висадивши дитину на пішоходному переході,далі їдуть на роботу в МіськРаду або Обл Управління міліції.Там треба ставити молодиків з завьязаними мордами та палками щоб били скло та фари....тоді щось зрушиться в цьому питанні.
Крук до Анонім Показати IP 29 Листопада 2014 14:53
Чому ти така злюка, а ті батьки , що на зебрі паркуються такі ж нахаби як і ти.
Водій Волині до Крук Показати IP 1 Грудня 2014 09:06
Бо та падла мене як водія підставляє коли її пасинок(чка) вискочить під колеса! Крук - ти видно сам там стаєш?!, тому і волаєш. Анонім правду каже, а тобі як "суці сц* в очі а вона каже що дощ іде".
дідо Показати IP 29 Листопада 2014 14:16
Даїшника Вадима Оксенюка ще не люстрували ? Відомий хабарник складав фальшиві протоколи на автомайданівців у часи Януковича.
Водій Волині до дідо Показати IP 1 Грудня 2014 09:13
Вадик Оксенюк - ще будучи сержантом дуже любив із таксистів гроші збивати стаючи "інспектором податкової інспекції" будучи ДАІ-цом: "а де ваша ліцензія на таксування"? -любиме питання... поки його одного разу "рачком" не поставив за незаконні дії. Опісля на мене уваги не звертав... А грошенята як брав так і бере, бо ж як із сержанта до капітана дослужитись не даючи та не беручи взятки в ДАІ?....
дідо Показати IP 29 Листопада 2014 14:58
Затор біля школи не через батьків, а через зупинки,які знаходяться дуже близько ,майже одина напроти одної. Перенести зупинки дорого, а зробити одноразове показушне шоу з ДАї -дешево
Анонім Показати IP 29 Листопада 2014 15:18
"Інспектори попередили, що під час наступних рейдів,....." як попереджали так і будуть далі попереджати. А, взагалі, біля кожного стовпа ДАІшника не поставиш. Просто треба не лише кричати "Україна- це Європа", а дотримуватись законів і правил. Тоді та Європа і з"явиться у нас. Без цього, хоть 1000 прапорів повісьте, чи голос зірвіть кричалками - нічого не буде.
Анонім Показати IP 29 Листопада 2014 15:44
Та біло, так єсть так будєт на вечніє времена!
щур із даі Показати IP 29 Листопада 2014 15:46
в той день попередив усіх таксистів , що не треба там стояти і створювати небезпеку Фамилию крисы пожалуйста опубликуйте . Пинкертоны луцкие
КРАЯНКА Показати IP 29 Листопада 2014 17:18
БІЛЯ 21 ГІМНАЗІЇ НА КРАВЧУКА СИТУАЦІЯ НЕ КРАЩА...
Анатолій Показати IP 29 Листопада 2014 19:18
в центрі те ж саме робиться : біля "Перлини" стоїть купа машин - на зупинці для маршруток до і після. "ДАЙ мені" чогось цих авто не бачить... хоча усі ці автомобілі порушують правила не те що стоянки, а правила зупинки, бо стають під знак "Зупинка заборонена"!
Анонім до Анатолій Показати IP 29 Листопада 2014 20:46
ненормальні там ходили і наліпки на скло чіпляли. І що змінило? Втім і ситуація в Україні....
1122 до Штоліка і ді Показати IP 29 Листопада 2014 23:30
може підеш помлужиш, чим сидіти і писати всяку ху_ту. бо можу тебе зустріти і наваяти
13 Показати IP 30 Листопада 2014 08:33
одного нормального начальника даі і буде порядок.
сам по собi Показати IP 30 Листопада 2014 08:35
недоумки.Про що лепечите. Проблема в системi.
Водій Волині Показати IP 1 Грудня 2014 09:19
Питання вирішуються просто: на проблемних місцях ставляться камери з режимом фіксації правопорушення (фото-відео доказ правопорушення буде!), а далі на основі закону - штраф, тільки розмір треба підняти до мінімум 500-700грн. Бо якого начальника міліції не постав - будуть куми,свати і т.д. - корупція буде процвітати....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus