USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На «Ігри нескорених» провели волинянку Майю Москвич

27 Вересня 2018 16:14
Україна вже вдруге бере участь в «Іграх нескорених», які цьогоріч відбуватимуться в австралійському Сіднеї. В складі збірної команди країни бере участь і волинянка Майя Москвич – єдина жінка у команді.

Урочисті проводи відбулися 27 вересня у овальному залі Волинської обласної державної адміністрації.

«Ніколи не думала в житті, що я буду стріляти з лука. Мені запропонував знайомий взяти участь в «Іграх нескорених». З тих дисциплін, в яких можна змагатися, він сказав, щоб я потренувалась стріляти з лука. Я почала ходити на тренування і якось вийшло, що я потрапила в збірну. Це для мене зовсім неочікувано», - зауважила Майя Москвич.
В команді, яка представлятиме Україну на «Іграх нескорених» представлені всі структури: і прикордонна служба, і СБУ, і МВС, і Збройні сили України, і добровольчий корпус.

Майя Москвич зауважує, що не любить говорити про військові дії. «Я не дуже люблю згадувати війну, насправді, і не тужу за тим часом. Нічого хорошого там немає. Є якісь спогади, є побратими, але це так – раз на рік згадати. Ми є тими, ким ми є зараз», - говорить дівчина. Разом з тим наголошує, що вона ні в якому разі не вважає себе героєм, бо поставлені цілі поки не вдалося реалізувати. «Я йшла на війну з єдиною метою – вигнати ворога. Звільнити Донбас, встановити прапори і відтіснити окупантів. За три роки діяльності результат один – не вдалося звільнити територію», - розповідає волинська лучниця.

Голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко відзначив неабияку внутрішню силу, якою володіє волинянка. «Я розумію, що те, що ви будете робити є надзвичайно складним. Однак, нескореність – риса українських жінок. За Вами стоїть Україна і Волинь», - наголосив губернатор.
Савченко, додав, що якби не було таких, як Майя Москвич, окупанти, можливо, вже були б і на Волині.

Повноцінні тренування, як зазначила дівчина, почалися з березня. «Весь цей час я їздила вправлятися в Київ. В нас є тренувальні збори, на які ми їздимо постійно, але в зв’язку з тим, що я абсолютний новачок у стрільбі з лука, то мені бажано тренуватися між зборами. Я знаю, що я маю ще дуже постаратися, щоб добре підготуватися до Сіднея», - зауважила Майя Москвич і попросила у обласної влади створити належні умови для тренувань в Луцьку.

«Я – волинянка повністю. Для мене дуже важливо, щоб на трибунах, коли я буду виступати, був хтось із волинським прапором. Саме це допомагатиме мені розправляти крила», - розповіла дівчина.

В ході урочистостей Майї Москвич вручили квіти та прапор України, який вона забере із собою на змагання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всезнайко Показати IP 27 Вересня 2018 18:29
А що, вона мала поранення??? ПІДСТАВА!!!
. до Всезнайко Показати IP 27 Вересня 2018 22:53
У неї наслідки контузії та хвороба хребта. Для участі у Іграх Нескорених не є обов‘язково мати поранення

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus