USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На іспанському острові Пальма оголосили евакуацію через виверження вулкана

19 Вересня 2021 21:19
У неділю на іспанському острові Пальма в Атлантичному океані відбулося виверження вулкана після тижневого наростання сейсмічної активності, що спонукало владу прискорити евакуацію 1000 місцевих жителів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АР.

Сьогодні на острові було зареєстровано землетрус силою 3,8 бала, вібрації сейсмічної активності відчувалися на поверхні.

Науковий комітет Плану запобігання вулканічній небезпеці попередив, що сильніші землетруси можуть бути небезпечними.
На тлі того, що відбувається, влада наказала, як превентивний захід, евакуювати жителів із сіл, розташованих неподалік від зони сейсмічної активності.

Острів Пальма з населенням 85 тисяч осіб є одним із восьми островів іспанського архіпелагу Канарських островів біля західного узбережжя Африки. Останнє виверження на Канарських островах сталося під водою біля узбережжя острова Йерро в 2011 році. Це виверження тривало п’ять місяців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus