USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Херсонщині окупанти хочуть заборонити зброю та мітинги. «Документ»

13 Березня 2022 11:16
Російський ворог вирішив встановити незаконні обмеження в тимчасово окупованих містах Нова Каховка, Таврійськ та Каховка Херсонської області, аби придушити спротив українських громадян окупації.

Про це йдеться в так званому «зверненні» «військового коменданта» до жителів цих українських міст, яке опинилося в розпорядженні ZN.UA від власних джерел.

Зокрема, окупанти хочуть встановити комендантську годину, заборонити «будь-який оборот, переміщення, застосування та використання будь-яких видів вогнепальної, холодної, спортивної зброї, вибухових та піротехнічних виробів, боєприпасів, спеціальних нелетальних засобів».

Крім того, ворог хоче заборонити проведення мітингів та акцій протесту, які окупанти називають «несанкціонованими».
Ще одне незаконне обмеження стосується «заборони на збір та поширення інформації щодо військ та військової адміністрації».

Також у «зверненні» окупантів йдеться, що «у випадках порушення встановлених та вказаних вище правил, особи, які допустили подібні факти, будуть затримуватися та притягатися до відповідальності та передаватись в органи військового правопорядку». Крім того, окупанти вирішили відродити радянську практику доносів і «попросили» повідомляти про порушення незаконно встановлених обмежень.

Зазначимо, що жителі Херсону та Херсонської області протистоять російській окупації. Зокрема, що Росія намагалася реалізувати на Херсонщині «кримський сценарій» окупації – без єдиного пострілу. З цією метою було організовано проросійський мітинг та завезено «масовку» з території тимчасово окупованого Криму. Влада на всіх рівнях і самі херсонці закликали містян не брати участь у «постановці». У результаті патріоти зірвали проросійський мітинг у Херсоні. Люди вийшли з українськими прапорами не побоявшись озброєних російських військових.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтвердив, що російські війська хочуть провести у Херсоні бутафорський «референдум». Своєю чергою спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук заявив, що результати «референдуму», що планується російськими окупантами в Херсонській області, не матиме юридичних наслідків, крім кримінальної відповідальності для його організаторів.

Херсонська обласна рада провела екстрене засідання і на ньому відмовилася від можливості створення «Херсонської народної республіки».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Янеробот Показати IP 13 Березня 2022 12:28
Де ЗСУ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus