USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

На Ківерцівщині засіяли понад мільйон саджанців дуба і сосни

16 Квітня 2024 06:48
Лісівники Волині та Рівненщини вже на кілька кроків від завершення лісокультурної кампанії цієї весни. Загалом уже заліснили 3028 га, висадивши понад 19 млн сіянців.

Днями поставили зелену крапку весняного відновлення і на Ківерцівщині. Тут заліснили всі ділянки, відведені під заготівлю минулого року. А це загалом 177, 4 га, інформує Поліський лісовий офіс.

Висаджували переважно дуб та сосну. Разом вийшло більше мільйона сіянців. У цих краях – ідеальні умови для зростання згаданих порід.

Допомагали лісівникам висаджувати маленькі дерева у Мощаницькому лісництві колективи Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці та Волинського обласного центру зайнятості.

«Буде гарний якісний ліс. Років так за 60. Після численних доглядів та постійної охорони», – розповідали учасникам заходу працівники філії «Ківерцівське лісове господарство» ДП «Ліси України».

Читати ще: До роботи залучили депутатів: для дітей заклали яблуневий сад біля Луцька. Фото

І це факт. Вирощення лісу – справа десятків років. Сосна стає зрілою у 80-річному віці. Дуб росте до 100 літ. Весь цей час лісівники дбатимуть, щоб висаджені маленькі сіянці стали якісними ресурсними лісами. Робитимуть максимально все, щоб ці ліси були комфортні для відвідування.

Лісовідновлення проводиться як на ділянках після заготівлі, так і в місцях, де досі лісу не було. Цієї весни таких створено 61 га.

Нові ліси плануються і на землях, які у держлісфонд передають громади. Така партнерська співпраця в результаті принесе збільшення площі лісистості на Волині та Рівненщині, акцентують лісівники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Нонейм Показати IP 16 Квітня 2024 09:50
А сп.здили скільки??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus