USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

На Київщині з річки витягли тисячі каністр із хімікатами. Відео

20 Квітня 2021 10:09
Поблизу міста Буча Київської області невідомі викинули близько трьох тисяч каністр з невстановленою хімічною речовиною у річку Кізка.

Про це повідомляє Укрінформ.

Як зазначається, звалище каністр на межі сіл Блиставиця і Луб’янка виявили місцеві мешканці у березні.

«Протягом 350-400 метрів русло ріки заповнене майже повністю каністрами з невідомою рідиною. Кожна каністра – 20 літрів. За попередніми підрахунками, там близько 3000 каністр. Більшість каністр, на щастя, герметично закриті, і ця речовина не встигла потрапити у воду. Деякі каністри все ж таки розгерметизовані, і маслянисті плями є у воді», – розповів секретар Бучанської міської ради Тарас Шаправський.

За цим фактом поліція порушила кримінальне провадження за ч.1 ст. 239 Кримінального кодексу України – забруднення довкілля хімічними речовинами.

Річище Кізки 17 квітня розчистили силами екоактивістів, рятувальників ДСНС та поліції. Їм довелося працювати в респіраторах та захисних костюмах. Вивозили каністри спецтехнікою.

Їх відправлять на зберігання, а після експертизи – на утилізацію.
На думку першого віцепрезидента Всеукраїнської асоціації мисливців та користувачів мисливських угідь Віктора Червоного, у каністрах міг бути хлордезин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лейтенант Лассард Показати IP 20 Квітня 2021 11:49
В поліціянтів київської області в носі менше дірок для длубання козявок, ніж людей, які володіють сотнями каністрами.
Москаль до Лейтенант Лассард Показати IP 20 Квітня 2021 14:12
Слава Богу! А то опять бы " Путин, собака, гадит"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus