USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Львові через сморід від сміття неможливо відкрити вікна

24 Квітня 2017 22:48
За кілька днів очистити місто від сміття сподіваються у Львові. Основна надія на меморандум, підписаний у п’ятницю. Адже за ним львівський непотріб зобов’язалися приймати кілька навколишніх сміттєзвалищ, інформують Факти.ICTV.

Через сморід люди не можуть відкрити кватирки. Машинам немає де проїхати, а дітям ніде бавитися.

Найбільш проблемний – Шевченківський район. Тут відходи не вивозять місяцями.

Львів потопає у смітті майже рік. Грибовицьке сміттєзвалище закрили після масштабної пожежі торік у травні, під час гасіння якої загинули троє людей. Відтоді сотні тонн сміття щодня розвозили по всіх областях.

За два роки Львівщина за підтримки держави має збудувати завод для переробки твердих побутових відходів. Тим часом як виглядає чисте місто – львів’яни вже давно забули. Гори сміттєвих пакетів заввишки понад два метри та довжиною в майже 20 – не вміщаються ані в контейнери, ані в об’єктив.
Зазначимо, що сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії вивозять по всій Україні. Декілька днів самоскиди з сусідньої області прямували і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів. Окрім того, як повідомлялося раніше, сміття зі Львівської області викидали у волинських лісах. Зокрема, його помітили у Ківерцівському районі, намагались висипати під Колками та на Локачинському полігоні.

На полігон поблизу селища Іваничі вночі 20 квітня три автомобілі нелегально завезли і скинули сміття зі Львова. Варто додати, дещо раніше виявили "сміття Садового" і поблизу с. Мар’янівка Горохівського району, та у Новоград-Волинському на Житомирщині.

До слова, нещодавно відходи зі Львова виявили у селі Лісопіль Костопільського району, що у Рівненській області, а на Малашівське сміттєзвалище, яким користується Тернопіль, найняли цілодобову охорону. Причиною такого кроку стало кількаразове несанкціоноване вивезення сміття зі Львова.

Тим часом, Андрія Садового звинуватили у безгосподарності. Так, мовляв, за 11 років на посаді мера Львова можна було вирішити проблему зі сміттям, - вважає прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. А на думку очільника Харкова Геннадія Кернеса, міський голова Львова Андрій Садовий сам зробив проблему зі сміттям політичною. Насправді вирішення сміттєвої проблеми це господарська робота мера.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 24 Квітня 2017 23:24
Украіна-це Евжопа !
СЕС Показати IP 24 Квітня 2017 23:38
Це ще квіточки, скоро почнеться спека от тоді по льову будуть ходити слоники в противогазах...
Кхе Показати IP 25 Квітня 2017 00:13
Повністю згоден із Кернесом Мордою по телевізору торгувати і всім розказувати про "візьми і зроби" це не взяти і зробити без бла бла бла , а хоча який голова партії такі і депутати.
Хлопи з парку Показати IP 25 Квітня 2017 00:55
за**алися гади і ще розвозять і підкидують свій сморід
Волинянин Показати IP 25 Квітня 2017 07:08
Але ч буду голосувати за Самопоміч незважаючи на гарний запах барбарису Рошен
Порошенко Показати IP 25 Квітня 2017 09:09
Закопаємо дружно партію конкурентів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus