USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Любешівщині просять облаштувати кабінет гемодіалізу

12 Червня 2019 07:20
Держава не може допомогти всім хворим на гостру хворобу нирок. Це визнали у Міністерстві охорони здоров’я України. Наразі близько 3,5 тисяч хворих лікуються методом гемодіалізу (очищення крові при гострій і хронічній нирковій недостатності), і це лише 15–-20% від усіх пацієнтів, які потребують такого лікування. І щороку їхня кількість зростає на 5 тисяч осіб.

Через ниркову недостатність хворі змушені тричі на тиждень отримувати послуги з гемодіалізу. Лише це може допомогти їм вижити. При цьому частині з них доводиться щоразу долати довгий шлях до найближчого гемодіалізного відділення.

Хворі на ниркову недостатність у Любешівському районі у відчаї, адже їм доводиться доїжджати до Каменя-Каширського чи Маневич, аби отримати необхідну процедуру. З цією проблемою жителі селища звернулися до народного депутата Ірини Констанкевич, інформують на сайті нардепа.

«Нещодавно подібне відділення відкрили у маневицькій лікарні, й туди їздять любешівці. Але від автостанції до медзакладу – 1,5 км. І хворим із Любешівщини, частина з яких є інвалідами 1 групи, справитися з такою відстанню доволі важко. А робити це потрібно декілька разів на тиждень», – розповідає Ірина Констанкевич.

Нардеп зробила відповідне звернення до голови Любешівської РДА з проханням облаштувати кабінет гемодіалізу для хворих на ниркову недостатність любешівців, адже переконана, що для людей разом можна облаштувати це відділення.

На жаль, статистика свідчить, що без вчасного гемодіалізу людина помре протягом кількох тижнів чи навіть днів. При цьому лише один з чотирьох українських пацієнтів із хронічною хворобою нирок V стадії, котрим потрібен гемодіаліз, його отримує.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus