USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На луцькому «складі Ярмольського» з гумдопомогою знайшли сотні листків броні, триває інвентаризація

9 Квітня 2022 16:46
На складі з гуманітарною допомогою Волинської військової адміністрації, потрапити на який вдалося лише після звільнення скандального ексзаступника голови Андрія Ярмольського, триває аудит за участі волонтерів та членів Координаційного центру: всю допомогу сортують і ретельно обліковують. Довгий час Андрій Ярмольський «ховав» від зайвих очей цей склад, аж поки його не запідозрили в махінаціях з гуманітарною допомогою та не звільнили.

3 квітня стало відомо про інцидент, коли на територію луцького складу, де зберігалася гуманітарна допомога Волинської ОВА, не допускали бійців батальйону «Луцьк», які отримали наказ взяти об'єкт під охорону. Власника складу, який погрожував бійцям зарядженою зброєю, приїхав виручати такий собі Тарас Дембіцький, який є давнім товаришем ексзаступника голови Волинської ОВА Ярмольського. До розкрадань може бути причетний і ще один товариш Ярмольського – Едуард Греков.

За часів керування Ярмольського доходило до абсурду – на склад з допомогою, яка належить адміністрації, не допускали навіть її працівників, які відповідають за звітність щодо гуманітарної допомоги. Лише зараз стає зрозуміло, чому Ярмольський намагався приховати від зайвих очей склад, чому туди не пускали тероборону, відмовляли у візитах ЗМІ. Зрештою, роль Ярмольського та інших підозрюваних в махінаціях з’ясовуватимуть правоохоронці. Після себе вони не залишили звітності та документації, а тому сьогодні сюди приїхали волонтери, які перепаковують вантажі й ретельно все обліковують.
Новопризначена заступниця голови адміністрації Мирослава Якимчук, яка тепер керує Координаційним центром при ОВА, подякувала волонтерам, які допомагають навести лад в хаосі, що його залишив по собі горе-заступник.
«Проводимо інвентаризацію, підключимо правоохоронців до цього процесу, повідомимо, що тут є. Все відбувається максимально прозоро і відкрито. Дані про вантаж внесемо в програму, яку контролює Офіс Президента. Розподілимо, куди першочергово піде допомога, аби максимально забезпечити нею тих, хто цього потребує найбільше», – каже Мирослава Якимчук та додає, що після звільнення Ярмольський не залишив інформації про те, що саме, від кого і звідки заїхало на цей склад. Речі, які вже інвентаризували, упаковують разом і позначають, якого вони призначення.

Тут не лише продукти харчування, засоби гігієни, одяг, медикаменти, але й речі, які стануть у пригоді військовим. Зокрема на складі виявили бронежилети, бронепластини, плитоноски, аптечки, спальники, намети тощо.
Все це оперативно облікують і відправлять нашим захисникам. Заявки на допомогу надходять і від волонтерів, і з Офісу Президента.

Ще одна цінна знахідка трапилась під парканом території. Це сотні товстих броньованих пластин, які стояли просто неба. Тепер їх мають відстріляти, перевірити й віддати на виготовлення бронежилетів.
Плити масивні та товсті
Плити масивні та товсті
Щось на кшталт бункеру хотіли збудувати на території складів
Щось на кшталт бункеру хотіли збудувати на території складів
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Наш Показати IP 9 Квітня 2022 17:04
Ту наволоч Ярмольського треба вже в СІЗО садити. Разом до сметаніна. В саму диряву камеру. Бо наших хлопців привозять в трунах можливо із-за того, що в них не було броніка, який врятував би життя. В той час коли той бронік ждав свого покупця в ярмольського на складі.
АТО до Наш Показати IP 9 Квітня 2022 17:29
Треба ще Боярчука перевірити, поплічника старого Ярмольського, той що з атовців хабарі вимагав для своіх кураторів
1+1 Показати IP 9 Квітня 2022 18:02
Зрада в тилу
луцьк не спить Показати IP 9 Квітня 2022 18:08
є якась реакція на гниду ? чи знову ганебно звільнили "за згодою сторін" скотиняку?!!
Аксіома Показати IP 9 Квітня 2022 18:10
Яка хата - такий тин, який батько Ярмольський - такий Ярмольський син !
Всезнайко до Аксіома Показати IP 9 Квітня 2022 18:32
То точно, що батько навчив сина. Теж, напевно, і в темі, і в долі.
дідо Показати IP 9 Квітня 2022 19:32
Може зеленського заарештувати ,зате,що три роки нічого для оборони не робив. витратив всі гроші на показужні дороги,коли армії невистачало.
бабо до дідо Показати IP 9 Квітня 2022 20:20
Йди-но свому Педро питання задавай, там є що спитати! Ще рота тут розз...ш!
Лучанин до дідо Показати IP 9 Квітня 2022 20:39
Шо ти там проти доріг маєш? Дороги не робили років 10 то добре що хоть щось зробили щоб можна було їздити. Але якщо ти не їздиш а сидиш в телевізорі то ти і не зрозумієш. Діванні експерти ска
цікавить Показати IP 9 Квітня 2022 19:57
Під час воєнного стану чи будуть судити того мажора-посадовця?!
007 Показати IP 9 Квітня 2022 20:47
Скільки наших хлопців могло б лишитись живими , з тими бронежилетами , але на при великий жаль припадає пилюкою на складі . Ех шкода що не можна таких щурів розстріл.ти . Можливо другий хто прийшов би на його місце задумався б , перед тим як наступити на ті ж граблі .....
911 до 007 Показати IP 9 Квітня 2022 21:28
Воєнний стан - можна! Тільки в нас бавляться і все спускають на гальма!
Денис Показати IP 9 Квітня 2022 22:54
Чому всі дивуються?! Мародерство там в крові!! Батько мародерив на землях Княгининівськоі громади, син ще далі пішов… Яблуко від яблуні…
Бувший регіонал Показати IP 10 Квітня 2022 02:18
Цього молодшого Ярмольського (на прохання старшого) ще Башкаленко возив до Києва в палац Україна на урочистості до дня Незалежності, які проводив Янукович. Бо він ровесник незалежності (можете перевірити, що родився в 1991 році).
Громада Показати IP 10 Квітня 2022 08:04
А хто ті, які продвигали, рекомендували, штовхали в сраку отого ви&лядка на керівні посади ? Знайти і до стовпа прив'язати, а ше краще судити разом з тим вище названим !
Перехожий Показати IP 10 Квітня 2022 09:58
Якщо по законах воєнного часу зрадника розстріляють - я це схвалюю. Бізнес на крові.
Волинянин Показати IP 10 Квітня 2022 14:16
негайно треба розібратися і з друзяками цього горе-керівника, які при зустрічах палко з ним обнімалися та ходили разом на всі заходи! тепер ці друзяки повтікали від нього, корчать з себе великих патріотів, негайно розібратися треба з його "окруженієм"!!!! там теж добра половина таких як він!
луцьк Показати IP 10 Квітня 2022 14:17
повністю підтримую перехожий! діяти треа за законами воєнного стану!
луцьк Показати IP 10 Квітня 2022 14:19
Це ж треба за такий короткий термін так нагадити рідній Волині!
Офіцер Показати IP 10 Квітня 2022 14:29
По закінченню цієї кацапської навали, моя вам порада, цім гнидам краще сховатись взагалі десь за кордон , бо їм ЗСУшники зроблять пі-дєц…..
Міс Справедливість Показати IP 10 Квітня 2022 16:32
Гидко,бо люди від щирого серця дають для захисту України,в надії,що все дійде до потребуючих,а ця сволота гірша за пуйла

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus