USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Маневиччині хотіли встановити додаткову споруду Рівненської АЕС

8 Лютого 2018 15:36
Депутати Волинської обласної ради не погодилися на встановлення на території Маневицького району додаткової споруди Рівненської АЕС. Їх насторожив сам проект рішення, який не містить навіть заключень експертів.

Про це йшлося під час засідання позачергової 18-ої сесії облради 8 лютого.

Нагадаємо, на профільну комісію облради звернулися представники Рівненської АЕС (місто Вараш) щодо низького рівня води в Стиру, яку використовують для охолодження атомних реакторів. Для вирішення проблеми необхідно спорудити обхідний канал руслом річки, аби потім була можливість облаштувати шлюз дамби, щоби підтримувати мінімальний рівень для забору води.

Для того, аби в майбутньому таке будівництво було можливим, на розгляд сесії винесли питання про розташування на території Маневицького району на землях прибережної захисної смуги в руслі річки Стир (на межі Рівненської та Волинської областей) додаткової регулюючої гідротехнічної споруди АЕС.

Водночас на комісії наголошувалося, що відкладення вирішення ситуації може призвести до екологічної катастрофи.

Депутати, однак, не підтримали пропозицію виділення земель Рівненській АЕС.

Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця наголосив, що питання наближення екологічної катастрофи пов’язане з тим, що саме у зв’язку з нелегальною діяльністю бурштинокопачів значно впав рівень води у річці Стир.

«Рівненській обласній раді перш за все потрібно навести в себе в області лад із незаконним видобутком бурштину», – зазначив Ігор Палиця та додав, що депутатам навіть не представили заключення експертів щодо будівництва.

«Я не виключаю, що це все робиться, аби убезпечити копачів бурштину», – сказав голова облради.

Його перший заступник Олександр Пирожик розповів, що 7 лютого у складі делегації для відзначення 75-річчя першого наступального бою УПА відвідував Володимирець, що неподалік Вараша на Рівненщині.

«До мене підходили місцеві мешканці та просили не підтримувати це рішення, бо йдеться про те, що просто хочуть хапнути ці землі», – зазначив Олександр Пирожик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Стир Показати IP 8 Лютого 2018 16:29
Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця наголосив, що питання наближення екологічної катастрофи пов’язане з тим, що саме у зв’язку з нелегальною діяльністю бурштинокопачів значно впав рівень води у річці Стир. ??? Еслі в Стирі нет води...
ник.. Показати IP 8 Лютого 2018 16:33
да володымырецький район це клондайк..там нема влады там правит бурштын..в цему райони можна в магазини совершить покупку за бурштын..посидиты в кафе ресторани...там толстые ментокопы жирные судьи и прокуроры..там не диють законы там держава бурштыния..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus