USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На «Марші миру» в Мінську відбулися перші затримання, – ЗМІ

30 Серпня 2020 15:23
У Мінську на «Марші миру і незалежності» відбуваються локальні затримання учасників. При цьому силовики перекривають протестувальникам прохід у центр міста.

Про це повідомляє TUT.BY, пише Укрінформ.

«Біля готелю «Мінськ» почалися затримання учасників «Маршу миру і незалежності». Під’їхало шість автозаків, затримують чоловіків. Люди перемістилися на сторону Головпоштамту, частина демонстрантів стоїть біля кінотеатру «Центральний», кричать «Ганьба!» і «Лукашенко в автозак!» – йдеться в повідомленні.

Надходить інформація, що навпроти будівлі КДБ Білорусі зупинився мікроавтобус. Люди в штатському затримали декількох людей – сталася бійка. Протестувальники намагалися відбити затриманих, стали розгойдувати мікроавтобус з криками «Давай!» і «Провокація».

Повідомляється про перекриття силовиками багатьох проходів у центр міста. Колони протестувальників намагаються умовити силовиків пропустити їх.

Раніше були закриті на вхід і вихід чотири центральні станції метрополітену: «Жовтнева», «Купалівська», «Площа Леніна» і «Площа Перемоги». Потяги тут слідують без зупинок.
Заходи безпеки були посилені біля площі Незалежності із залученням значних сил поліції.

Нагадаємо, у Білорусі тривають протести проти фальсифікації результатів минулих 9 серпня президентських виборів, на яких, за офіційними даними, Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська – 10,1% .

Силовики жорстоко розганяли протестуючих, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети. З початку протестів були затримані понад 7 тисяч осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб. Білоруські правозахисники повідомили про щонайменше п’ять загиблих під час протестів.

Євросоюз не визнав результати президентських виборів в Білорусі і вирішив ввести персональні цільові санкції проти білоруських чиновників, причетних до насильства і фальсифікації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Білоруське Ґуайдо Показати IP 30 Серпня 2020 17:58
У Вільнюсі вже по-англійски заговорило.
Анонім Показати IP 30 Серпня 2020 18:23
Можливо, вже пора працювати, а не хороводи водити? Невже самі не розуміють, що втрачають свою незалежність і навіть країну? Чи закордонні хазяї знову шрошенят підкинули?
#80 % Показати IP 30 Серпня 2020 19:45
Пакуль жыве Бацька - жыве Белорусь!
Богдан Сташинський Показати IP 30 Серпня 2020 22:13
Білорусам як не крути наступні 4 роки прийдеться жити під керівництвом Лукашенка ...
85 Показати IP 30 Серпня 2020 22:14
Так в чосу ж фальсифікації ніхто не каже, головне втоктмачувати в голову, що вибори фалтсифіковані.якщо бацька вистоїть, то ще подякують йому. Польща дбає про свої інтереси, економічні в першу чергу. Інші країни теж. Якщо білоруси цього не розуміють, то матимуть плачевні наслідки.
Свідок Показати IP 1 Вересня 2020 10:30
Повісьте ви того таракана на гілляку!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus