USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На митниці крадуть $250 млн на місяць, – ексглава відомства

21 Жовтня 2020 18:20
Колишній глава української митниці Ігор Муратов, який очолював відомство з 27 квітня по 19 серпня 2020 року, заявив про системну корупцію у відомстві.

Про це він розповів в інтерв'ю Вільному, пише Корреспондент.net.

«Скільки крадуть на митниці сьогодні? За різними оцінками, бюджет втрачає на митниці від 1 до 3 млрд доларів на рік. Це 250 млн доларів у місяць!» – стверджує Муратов.

За його словами, в Україні існує тіньовий «офіс контрабанди», за яким стоїть вище керівництво Митної служби.

«Ми спробували ці гроші перенаправити в бюджет, в якійсь мірі, у нас це вийшло, і де ми зараз? У нас відбирають посади, нас звільняють, нас не пускають на роботу. А ті, хто вибудовує схеми і вертикалі органів, – у них все гаразд, вони отримують просування по службі, заробляють гроші і всіх все влаштовує!» – сказав Муратов.

За його словами, боротьбу з корупцією на митниці припинили близько чотирьох місяців тому. Муратов підкреслив, що це було б неможливим без покровительства з уряду.

Відзначимо, Муратов є фахівцем з митного права та з практики його застосування. Є автором низки законів і нормативно-правових актів, спрямованих на спрощення процедур проходження митного контролю.

Очолював один з департаментів митниці, також декілька місяців керував службою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Петро Показати IP 21 Жовтня 2020 18:47
Доки бабло капало, сидів тишком-нишком.. Як тільки забрали від корита - заговорив
Анонім Показати IP 22 Жовтня 2020 08:51
Та віддайте ті митниці в управління якійсь європейській фірмі та й діло з кінцем. Але ж ніхто в тому не зацікавлений, бо іддавши митницю в управління позбавляють себе всяких няшечок за які потім купують палаци і колекційні годинники.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus