USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На низькому старті: повідомили, як відбуватиметься ЗНО-2022

19 Листопада 2021 12:03
В Українському центрі оцінювання якості освіти повідомили, що реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання 2022 року стартує 1 лютого й триватиме до 9 березня.

Основна сесія ЗНО відбудеться з 23 травня до 17 червня, додаткова – з 23 червня до 15 липня 2022 року.

Учасники ЗНО матимуть право пройти тестування з української мови, української мови і літератури, історії України, математики, математики (завдання рівня стандарту), біології, хімії, фізики, географії, англійської мови, німецької мови, французької мови, іспанської мови.

Іспити з п’яти предметів можна буде скласти безплатно. Якщо ж учасники виявлять бажання пройти тестування більш ніж із п’яти предметів, матимуть змогу зробити це за кошти фізичних чи юридичних осіб.

Результати ЗНО з чотирьох предметів буде зараховано як результати ДПА. Зокрема це тести з української мови (всі завдання) або української мови і літератури (лише завдання з мови), з математики рівня стандарту – усі завдання (результат лише для ДПА) та математики (лише атестаційні завдання, а також з історії України (період ХХ – початок ХХІ століття) або іноземної мови. Четвертий предмет – за вибором учнів (слухачів, студентів) закладів загальної середньої освіти, професійної (професійно-технічної) освіти та вищої освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2022 році.

Тестові матеріали для ЗНО з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії буде перекладено кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською, угорською мовами.

Для участі в конкурсі на навчання у заклади вищої освіти України абітурієнти зможуть подати сертифікат ЗНО 2019-2022 років.

Під час вступної кампанії абітурієнти матимуть право подати до п’яти заяв (на місця державного та регіонального замовлення). Кількість заяв на небюджетні конкурсні пропозиції обмежено до 20.

Для вступу на магістратуру потрібно буде проходити ЄВІ, результати якого дійсні за 2020-2022 роки.

Окрім того, збільшено перелік спеціальностей, на які треба буде подати результат єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ). Зокрема це «Журналістика», «Соціальні та поведінкові науки», «Управління та адміністрування», «Публічне управління та адміністрування», «Міжнародні відносини».

На пробне тестування всі охочі можуть зареєструватися на сайті ЛРЦОЯО з 5 до 22 січня 2022 року. 19 березня відбудеться пробне тестування з української мови, української мови і літератури, 26 березня – з біології, географії, історії України, математики (завдання рівня стандарту), математики, англійської мови, іспанської мови, німецької мови, французької мови, фізики, хімії.

Також на сайті ЛРЦОЯО вже оновлено тренувальне онлайн-тестування. Це тестові завдання попередніх років, укладені тематично. Участь у цьому тестуванні безплатна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus