USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Одещині в санаторії отруїлися 30 дітей, 6 госпіталізували. Отруєння хотіли приховати

10 Червня 2021 10:26
В Одеській області сталося масове отруєння в дитячому санаторії. Наразі відомо, що захворіли 30 дітей.

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я при Міністерстві охорони здоров’я.

Повідомляється, що інцидент стався в дитячому санаторії в селищі Сергіївка Білгород-Дністровського району. У хворих діагностували гастроентероколіт.

«Захворіли 30 дітей віком до 15 років. Хворі скаржилися на біль у животі, нудоту, загальну слабкість, блювоту, пронос, підвищення температури тіла в межах 37,5-39 градусів», – йдеться в повідомленні.

Серед постраждалих – 17 дітей з перебігом хвороби середньої тяжкості, шість з них вже виписали. Решта 13 дітей з легким перебігом знаходяться в окремому корпусі лікарні під наглядом.

За цим фактом розпочато епідеміологічне розслідування. За його даними, причиною спалаху стало недотримання персоналом санітарно-епідеміологічного режиму, а також порушення вимог щодо ізоляції та госпіталізації хворих дітей.

Симптоми отруєння у дітей в приватному таборі селища Сергіївка з`явились на другий день після заїзду. Усім хворим – від 6 до 10 років. Шістьох з них довелося шпиталізувати до інфекційного відділення лікарні. Оскільки зле їм стало наступного дня після поселення у табір, за однією з версій – діти отруїлися дорогою на відпочинок, у потягу. Однак, за іншою, вони занедужали вже після харчування в їдальні табору.

Після масового отруєння дітей в таборі в селищі Сергіївка Одеської області його мають закрити, розповіли у ТСН 10 червня.

Не приймати наступну зміну вихованців до усунення всіх порушень – це припис, який надала Держпродспоживслужба керівництву дитячого табору.

У приватному закладі три десятки вихованців занедужали на гостру кишкову інфекцію минулого тижня. Шістьох із них довелося навіть шпиталізувати. Під час обстеження харчоблоку табору фахівці лабораторного центру МОЗ виявили порушення санітарних норм. Патогенну паличку висіяли і на сирих продуктах, і у вже готових стравах, а також на поверхнях у місцях проживання дітей. Також з’ясувалося, що керівництво табору порушило вимоги ізоляції та шпиталізації хворих дітей. Намагаючись приховати факт отруєння, перших хворих вихованців ізолювали на нетривалий час, а потім повернули до колективу.

Слід зауважити, що ентеропатогенна кишкова паличка може передаватися і контактним побутовим шляхом. Відтак спалах став масовим. Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом порушення санітарних норм в таборі. Покарання за статтею передбачає від штрафу до позбавлення волі до трьох років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus