USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На одній із луцьких вулиць встановлять пристрої заспокоєння руху

18 Вересня 2022 07:43
На вулиці Чернишевського в Луцьку запланували роботи з перевлаштування пристроїв заспокоєння руху. Їх очікувана вартість – 217 тисяч гривень.

Про це повідомив департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради, який оголосив тендер на ці роботи на сайті Prozorro. Пропозиції від учасників прийматимуть до 29 вересня. Аукціон розпочнеться 30 вересня.

Відповідно до технічної специфікації, поточний ремонт вулиці Чернишевського (аварійно-відновлювальні роботи з перевлаштування пристроїв заспокоєння руху) включатиме нарізування швів у покритті дорожнього одягу, розбирання бруківки, асфальтобетонних покриттів, щебеневих основ, укладання бетонної підготовки, встановлення арматурних сіток у монолітних фундаментах, улаштування покриттів із бруківки та з гарячих щільних дрібнозернистих асфальтобетонних сумішей, встановлення дорожніх знаків і нанесення розмітки.

Ремонт мають закінчити до 31 грудня 2022 року.

Гарантія на виконані роботи має становити два роки.

Нагадаємо, засоби заспокоєння руху мали встановити також на вулиці Баранова в Луцьку.

Довідка

Засоби заспокоєння руху – це заходи, спрямовані на зниження швидкості руху і в населених пунктах, і поза ними.

В Україні розширено перелік засобів заспокоєння руху. До кільцевих розв’язок, шумових смуг, піднесених пішохідних переходів, звуження смуг руху, напрямних острівців і лежачих поліцейських додано острівці безпеки, бордюрні розширення, чокери та розділювальні смуги.

За основу нового стандарту Укравтодор обрав концепцію VisionZero (Нульове бачення). Її мета – зведення цифри смертності на дорозі до нуля завдяки продуманій системі безпеки.

Головне фото ілюстративне.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 18 Вересня 2022 08:30
встановити 4 "лежачих поліцейських" коштує 200к?
А може до Анонім Показати IP 18 Вересня 2022 16:29
Якась дивна позиція у влади нашої- в грудні всі кошти спрямовували на 'їжаки' протитанкові і 'котейлі Молотова є, а зараз що, загроза танкова зникла? Уповільнювачі руху уповільнять рашистстки танки? Може направити ці всі кошти на купівлю 'Стугн' для наших воїнів або для підготовки до зими? Чи вже армії допомогати не треба? Я цього не розумію.
Луцьк Показати IP 18 Вересня 2022 08:31
Більше, більше заторів треба!
Grudik Показати IP 18 Вересня 2022 12:59
правильне рішення! я б ті лежачі кожні 100 метрів поставив би. Придумали щось таке - на авто по місту їздити. Хай пішком всі ходять )))))) І ще поставте на об'їзній, бо там ганяють аж 50 км на годину!
Анонім до Grudik Показати IP 18 Вересня 2022 14:55
сарказм зараховано. перевищення швидкості забирають здоров'я та життя людей. хто не має витримки, нехай їздить на соняшнику
Щаслива до Grudik Показати IP 18 Вересня 2022 20:57
Я живу на Чернишевського біля зупинки і пішоходного переходу. Регулярно просто біля мого будинку трапляються ДТП, щодня чути визг гальм, які на шаленій швидкості намагаються уникнути наїзду на пішохода. Тому ваша іронія, м'яко кажучи, недоречна.
Лучанин Показати IP 18 Вересня 2022 13:43
Найгірше що таке зробили на ковельскій трасі. В темноті посередині дороги зявляється по факту бетонний стовп, і це називається безпекою. До любителів лежачих поліцейських через 100 м, можна ще зняти асфальт і відновити рівень доріг до 30-х років минулого сторіччя. По коліна в багні і на конях.
андрій Показати IP 19 Вересня 2022 20:16
на городецькій ями полатати не хочете?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus