USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На одній із луцьких вулиць встановлять засоби заспокоєння руху

31 Липня 2022 00:28
На вулиці Баранова в Луцьку (мікрорайон Красне) облаштують засоби заспокоєння руху.

Відповідні торги на сайті державних закупівель Prozorro оголосив департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради. Тендерні пропозиції від учасників прийматимуть до 2 серпня, а аукціон розпочнеться 3 серпня.

Очікувана вартість робіт становить 175 тисяч гривень.

Відповідно до технічної специфікації, поточний ремонт вулиці Баранова (облаштування засобів заспокоєння руху) включатиме ямковий ремонт асфальтобетонного покриття, нарізування швів у покритті дорожнього одягу, розбирання асфальтобетонних покриттів і щебеневих основ, укладання бетонної підготовки, встановлення арматурних сіток у монолітних фундаментах, улаштування покриттів із дрібнорозбірних фігурних елементів мощення жовтого кольору, встановлення нових дорожніх знаків.

Усі роботи мають закінчити до 31 жовтня.

Гарантія на виконані роботи буде становити п’ять років.

Нагадаємо, у Луцьку в мікрорайоні Дубнівський просять встановити лежачий поліцейський, аби убезпечити домашніх улюбленців від наїзду автомобілів.

Довідка

Засоби заспокоєння руху – це заходи, спрямовані на зниження швидкості руху і в населених пунктах, і поза ними.

В Україні розширено перелік засобів заспокоєння руху. До кільцевих розв’язок, шумових смуг, піднесених пішохідних переходів, звуження смуг руху, напрямних острівців і лежачих поліцейських додано острівці безпеки, бордюрні розширення, чокери та розділювальні смуги.

За основу нового стандарту Укравтодор обрав концепцію VisionZero (Нульове бачення). Її мета – зведення цифри смертності на дорозі до нуля завдяки продуманій системі безпеки.

Фото ілюстративне.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus