USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На опитування від Зеленського витратять понад 100 мільйонів, – ОПОРА

23 Жовтня 2020 14:28
На проведення 25 жовтня всеукраїнського опитування, що ініційоване президентом Володимиром Зеленським, буде витрачено понад 100 мільйонів гривень.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на пресконференції повідомила голова правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська.

Вона зазначила, що навколо теми проведення так званого соціологічного опитування в день голосування на місцевих виборах, яке планує профінансувати партія «Слуга народу», виникало багато дискусій.

За словами Айвазовської, ОПОРА отримала первинну інформацію, зокрема, від компаній, які зараз набирають людей для організації цього опитування. Вона розповіла, що планується забезпечити людьми всі виборчі дільниці і біля входу до них проводити опитування громадян щодо 5 питань від президента.

«Загальна кількість видатків, за нашими даними, які надходили безпосередньо з компаній-організаторів цього процесу, є близько 75 мільйонів гривень, якщо говорити безпосередньо про «польову» частину – виключно видатки на роботу і організацію роботи волонтерів біля входу до виборчих дільниць», – повідомила Айвазовська.

Читати ще: Опитування поблизу виборчих дільниць вплине на результат виборів. Думка

За її словами, з волонтерами планується укладати цивільно-правові угоди підряду. «Вартість компенсації, яка буде отримуватись на руки – близько 1200 гривень, а якщо мова йде про цивільно-правові угоди, то до них потрібно додати ще 40% податкових зборів різного типу, які потрібно сплатити до бюджету. Відповідно, максимальна кількість видатків орієнтовно є 103 мільйони гривень, якщо ми говоримо про суму, з якої будуть ще сплачені податки, а також компенсовано 40 гривень координаторам за кожну додатково приведену людину», – наголосила Айвазовська.

12 жовтня Зеленський заявив, що у день проведення місцевих виборів 25 жовтня перед українцями буде порушено п’ять суспільно важливих питань.

Так, громадян планують запитати: «Чи потрібно запровадити довічне ув’язнення за корупцію в особливо великих масштабах?». Друге запитання стосуватиметься можливості створення на Донбасі вільної економічної зони.

Також українців запитуватимуть, чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300 осіб; чи підтримують вони легалізацію медичного канабісу для зменшення болю у тяжких хворих; чи потрібно Україні на міжнародному рівні порушити питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Тітка Показати IP 23 Жовтня 2020 15:08
На різного роду ХУ*** гроші є,а,щоб добавити пенсіонерам______НЕМА!!!!!!!!!!!!!! Кидають час від часу пару грошей,як собаці кістку.
Звірян шкуряк Показати IP 23 Жовтня 2020 15:19
Оскільки волонтери незаконні, то їх можна лупцювати, але виключно легальними засобами. А Антон лизоблюденко казав, що тільки не чіпати листи опитування, бо буде 15 діб арешту.
володимир Показати IP 23 Жовтня 2020 17:37
скільки можна булоб діток врятувати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus