USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Польща продовжила надзвичайний стан на кордоні з Білоруссю

1 Жовтня 2021 13:46
Польща на два місяці продовжила надзвичайний стана на кордоні з Білоруссю. Польські прикордонники за минулу добу, 30 вересня, зафіксували рекордну кількість спроб нелегального перетину кордону з боку Білорусі – 529 випадків.

Про це у Твіттері повідомила Прикордонна служба Польщі, передає Укрінформ.

«Напередодні, 30 вересня, білорусько-польський відрізок кордону намагалися перетнути 529 разів», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, затримано, зокрема, 18 громадян Іраку, а також чотирьох осіб за допомогу у намаганні перетнути кордон.

За інформацією польських прикордонників, від початку вересня здійснено понад 7,5 тис. спроб нелегально перетнути польсько-білоруський кордон.

Напеередодні, 30 вересня, Сейм Польщі проголосував за продовження надзвичайного стану на польсько-білоруському кордоні на чергові 60 днів.

За продовження надзвичайного стану за ініціативою президента РП Анджея Дуди проголосували 237 депутатів нижньої палати польського парламенту, 179 було проти, а 31 депутат утримався.

Перед голосуванням у Сеймі відбулася бурхлива дискусія, під час якої опозиція звинувачувала владу у нелюдському ставленні до мігрантів.

«Завдяки введенню надзвичайного стану там не бігають депутати опозиції, немає провокацій і хепенінгів. Нам вдалося покращити роботу служб, там не відбуваються різноманітні провокації», – заявив депутат правлячої Об’єднаної Правиці Здзіслав Сіпєра.

Депутати опозиції підкреслювали, що вони не проти захисту кордонів, але не можуть погоджуватися на смерть нелегальних мігрантів на кордоні і щоб маленькі діти мігрантів відсилалися назад на кордон. Під час дискусій опозиційні політики демонстрували у сесійній залі фото маленьких афганських дітей, яких журналісти сфотографували в одній з прикордонних застав, і запитували, де вони поділися.

Глава МВС Польщі Маріуш Камінський переконував, що завдяки безвідповідальним діям деяких політиків опозиції білоруська та російська пропаганда мають приводи для тріумфу.

Польський міністр пообіцяв, що вже незабаром кордон Польщі з Білоруссю отримає «найсучасніший захист в Європі».

Як ми писали, Польща 2 вересня запровадила на 30 днів надзвичайний стан у 183 населених пунктах Підляського і Люблінського воєводств, які безпосередньо межують з Білоруссю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Брати Наєби Показати IP 1 Жовтня 2021 14:32
Пуштуни всіх країн з'їзджайтесь! В Україну. Тут класно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus