USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На Полтавщині з дороги за ніч вкрали 15 КамАЗів асфальтобетону

18 Серпня 2019 11:52
На Полтавщині за одну ніч зникли 180 тонн відфрезерованого асфальтобетону, підготовленого для ремонту дороги Шишаки–Сагайдак–Поділ. Ним мали б підсипати узбіччя, бо така підсипка захищає від бур’яну, а краї асфальту не розповзаються під натиском машин, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Частину старого покриття складають у купи, щоб згодом допідсипати узбіччя. «Гора була приблизно, о шостій вечора ми звідси поїхали, а о дев’ятій ранку, коли ми приїхали, цієї купи вже не було», – каже виконроб компаніїї підрядника Олександр Козлов.

Вулиця Вернандського у Шишаках десь за півкілометра від цієї вже купки асфальтобетону. Частина дороги з новим покриттям, але селищна рада дорогу тут не ремонтувала. «Ніхто не скидався на цю дорогу, до нас вже міліція приходила неодноразово... У нас ця дорога повинна бути вже давно, ми подумали, що її положили, що час прийшов – і все... Якісь хлопці метушилися, бігали, але я ж туди не буду виходити – що мені, жінці, робить», – каже місцева жителька.

До двох дворів на цій вулиці нове асфальт покладено аж до воріт. Господарі коментувати нічого не хочуть: «Все, до побачення, мене вдома не було, я нічого не знаю. Був на чергуванні, прийшов додому – покладено. Хто поклав – не знаю». У Шишаках таким асфальтом підсипано ще три вулиці. Тамтешні мешканці кажуть, що зробили це тижень тому, але так само – невідомі: «Не знаю, до нас не приходили і грошей ми ніяких не давали».

Село Чернишівка, на вулицях свіжий ямковий ремонт. Його теж зробили тиждень тому, і теж загадкові добродії. Старий асфальтобетон лежить величезною купою у центрі Гоголева. Староста Андрій Шарлай каже, що то – власність агросервісу. «З тиждень точно лежить», – запевнив він. Власник агрофірми, на території якої журналісти знайшли старий асфальт, ще й депутат обласної ради. Бажання зустрітися він не виявив. «Купив! Машина їздила і продавала. Купіть і ви! Я маю право не відповідати, я його купив для того, щоб відремонтувати собі дорогу, це моя особиста справа», – заявив він телефоном.

На цей старий асфальт періодично полювали і раніше, кажуть дорожники: хто тачку навантажить, хто невеличкий причіп, але щоб поцупити одразу 15 «Камазів» – досі такого не було. «Нову дорогу неможна зробити. Це саме для потреб, щоб яму засипати, і вони триматися насправді довго не будуть, десь підсипати в дворі, можливо, там на базі, на вулиці просто вирівняти», – каже заступник директор з виробничих питань агенства місцевих доріг Полтавської області Андрій Заїка.

Підрядники про зникнення асфальтобетону повідомили поліцію. Збитки ніби незначні – 36 тисяч гривень. Але матеріал їм необхідний, а докупити його просто ніде. Тим часом поява на дорогах знайденого журналістами асфальту співпадає у часі з його викраденням. Поліція справу розслідує, але підозрюваних у крадіжці вони досі не мають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
так таки так Показати IP 18 Серпня 2019 12:35
это все проделки клятых москалей
так так до так таки так Показати IP 18 Серпня 2019 15:31
Та то все Порошенко
1 Показати IP 18 Серпня 2019 15:35
так смішно шо аж плакати хочеться. Таке враження що ми десь в Африці живемо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus