USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Прикарпатті зіпсували майже півтисячі доз вакцини CoviShield

21 Квітня 2021 15:16
В Івано-Франківській області з початку кампанії з вакцинації зіпсували майже 500 доз препарату CoviShield.

Про це заявив заступник директора департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Володимир Дзьомбак в ефірі каналу Галичина 21 квітня, передає Кореспондент.

З початку вакцинації на Прикарпатті втратили 492 дози, або 84% з всіх втрачених доз в Україні.

Як стверджує чиновник, це сталося через те, що у флаконах з CoviShield немає градуювання, і медики не використовували залишену дозу у флаконі, оскільки думали, що вона менша від інших.

«...мобільні бригади, які проводять вакцинацію, вони досить переживали, набираючи в шприц дозу, щоб це була повноцінна доза для того, щоб не знизити дозу і ефект від вакцинації. Зараз додатково проведено навчання... Це питання вже закрите», – сказав Дзьомбак.

«І через страх, що буде введена не та доза, то вийшло так, що – залишалося у флаконі. Найбільше хвилювалися, щоб ці дози не були комусь передані. Тут ніяких зловживань немає», – підсумував чиновник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 21 Квітня 2021 16:09
То вакцина в банках чи що? Хіба одна ампула не значить одна доза?
Наталія до Анонім Показати IP 22 Квітня 2021 10:00
Звичайно що ні!!! Саме ця вакцина і характерна тим, що розрахована на деквілька доз. З цим і було багато пеерсторог, в т.ч. щодо залишків, які дозволено було колоти лідерам громадської думки. Цим користувалось багато різних хитрожопих. Інші вакцини є однодозовими. А от медсестер вчли вчили і дедовчили. рукожопі неадеквати
Украіна Показати IP 21 Квітня 2021 19:30
Градуювання на шприцу,можна подивитись скільки ml використовувалось для однієі дозивакцини.Тоді набираючи останню дозу у шприц побачити вистачає чи ні .
Рагулі Показати IP 22 Квітня 2021 06:42
Сссс
Анонім Показати IP 22 Квітня 2021 11:40
так на шприці є градуювання мл .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus