USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На шахті №9 «Нововолинська» повністю вимкнули електрику, почалося затоплення

31 Липня 2021 09:25
На шахті № 9 «Нововолинська» вимкнули повністю електроенергію. Знеструмлені головний вентилятор та головний водозабірник. Електропостачання не має навіть на відкачування води. Відтак, шахту почало затоплювати.

Директор шахти № 9 «Нововолинська» Володимир Юрків у коментарі БУГу розповів, що вже кілька днів копальня працює без електроенергії, яку вимкнули через багатомільйонну заборгованість.

Ситуація на шахті – критична: напруги немає взагалі ні на що. Знеструмлені навіть головний водозабірник і підземні виробки. А без цього здійснювати відкачку води в шахті не можливо. Відтак вже почалося її затоплення.

За словами Юрківа, якщо найближчим часом не відновлять електропостачання – шахту повністю затопить. А це може мати непоправні наслідки, адже, коли шахтні води потраплять у ґрунтові, в регіоні може виникнути екологічна катастрофа.

Наразі за електрику винні понад 47 мільйонів гривень. Очільник шахти каже, що заборгованість виникла ще коли підприємство було у складі ДП «Волиньвугілля», а власний борг шахти № 9 – 1 мільйон 800 тисяч.

«За чотири місяці підприємство не отримало від держави жодної копійки. Стільки ж часу заробітної плати не отримують і шахтарі. Електроенергію вимкнули через борги, які нам передало ДП «Волиньвугілля». Заборгованість величезна – 47 мільйонів. А в нас нема жодної копійки на рахунку. У результаті нам повністю відключили електроенергію і шахта затоплюється», – зазначив Юрків.

Зараз керівництво шахти намагається домовитися з енергетиками, аби ті відновили електропостачання хоча б частково: лише для виконання робіт, необхідних для безаварійного функціонування шахт, тобто, на відкачування води. Однак, знайти спільну мову поки не вдається.

До слова, на копальні є видобуте вугілля, за яке можна було б отримати до 4 мільйонів гривень. Однак для його реалізації потрібно чимало часу. А відновити подачу електроенергії потрібно якнайшвидше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
! Показати IP 31 Липня 2021 10:38
потрібно звернутись до тих нововолинців яких було на виборах- більше 73% -вони повпливають.
Анонім Показати IP 31 Липня 2021 10:43
Нащо потрібне підприємство, що працює у збиток? Хлопці, мені за ваше хобі платити своїми податками не подобається.
Ау до Анонім Показати IP 31 Липня 2021 13:12
Якими ще податками ти платиш, коли ти сам або на біржі праці отримуєш від держави виплати, або в Польщі в працюєш в чорну, не сплачуюючи ніяких податків? Яким ти тут боком?
Мда Показати IP 31 Липня 2021 11:17
Зато директор певно не на мінімалці сидить і преміями себе не обділяє, нах..ен ти потрібен такий керівник.
Олександр Показати IP 31 Липня 2021 13:47
Якась божевільня!!! З екранів телевізорів бачимо, що для вироблення електроенергії немає запасів вугілля. На шахті № 9 на 4000000 грн. добутого вугілля.Борг шахти вдвічи менший. Невже в державі немає компетентних органів, які б терміново могли б розібратись в ситуації? Де народний депутат Гудзь? Якщо шахта № 9 нерентабельна, а про це говорять давно, то давно треба було планувати про працевлаштування гірників цієї шахти і це проблема не Нововолинська, а держави. А створити умови для екологічної катастрофи і потім довго і нудно шукати крайніх, то таке керівництво, в тому числі і держави, треба гнати з посад поганою мітлою.
25% до Олександр Показати IP 31 Липня 2021 16:15
Проголосували папріколу, от і вперід в Польщу на будову і в поле, - тоже папріколу.
ще не зовсім свідоми до Олександр Показати IP 31 Липня 2021 18:14
Немає компетентних органів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus