USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

На шахті «Бужанській» протестують гірники, копальню зупинили

20 Вересня 2019 11:54
Працівники шахти на Волині вийшли на протест. Роботу копальні на «Бужанській» зупинили. Люди четвертий місяць не отримують заробітної плати. Про це на своїй сторінці в мережі повідомив народний депутат Ігор Гузь.

Про це команду народного депутата повідомив гендиректор ДП «Волиньвугілля» Андрій Пилипюк. Помічники парламентаря Андрій Бокоч та Валерій Мних приїхали до гірників, щоб поспілкуватися із ними особисто і про все дізнатися у подробицях. Окрім них жодного представника місцевої влади чи хоча б Поромівської ОТГ, на території якої і перебуває копальня, немає.

Відомо, що підземний слюсар Михайло Боруцький уже добу перебуває в підземці й категорично відмовляється звідти підніматися. Свої вимоги він озвучив у присутності помічників нардепа.

«Головна вимога – погасити заборгованість з зарплати. Прикро, що добуте нами вугілля на складах не реалізується. Уже більше року не вирішується питання з ЄСВ: річ у тому, що держпідприємство його сплачує, а податкова зараховує його у борги попередніх років. І тепер гірники, які виходять на пенсію, не можуть її вчасно оформити й отримувати. Вони вимушені звертатися до суду, бо внески сплачені, а по документах є заборгованість.

Треба піднімати і розмір зарплати, бо вона критично низька. Ми вимагаємо зустрічі з головою профільного комітету Верховної Ради, міністром палива й енергетики, або його заступниками», - розповів гірник.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Показати IP 20 Вересня 2019 15:03
Брати мої шахтарі, вам треба змиритися з тяжкою долею. Зараз всім живеться нелегко, сутужно. Як ви вугольку не даєте, то вашу шахту держава буде змушена закрити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus